Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Veckojournalens reporter Hanna Rydh har träffat Jawaharlal Nehru, politiker och ledare i Indien.
Artikel: Unga estniskan Käbi Laretei har hyllats, inte bara för sin skönhet utan också för sitt pianospel, skriver tidningen. Veckojournalen har träffat Käbi Laretei i hennes lilla lägenhet på Gumshornsgatan i Stockholm. När Estland blev ryskt så blev hon kvar i Sverige.

Artikel: Erik den heliges relikskrin har öppnats i Gustavianum i Uppsala. Det var en historisk händelse. På bild ser vi Bo Eric Ingelmark, docent i anatomi visa upp ett kranium för vår kronprins.

Artikel: Erland von Hofsten är aktuarie. Snart tillträder han posten som chefredaktör för Dagens Nyheter. Veckojournalen publicerar en bild på honom och berättar om hans liv och gärning så här långt.

Artikel: Olof Forsén har utsetts till ny chef för Dagens eko i radio. Bild på honom. Här berättas om Olof Forséns karriär så här långt.

Artikel: Birgit Cullberg är en fantastisk danskonstnär. Nu hyllas hon i tidningen.

Bild: Gisela Thidholm från Trelleborg är ett ungt löfte inom simning. Nu är hon på bild tillsammans med två andra "najader" som heter Elisabeth Ahlgren från Linköping och Eva-Britt Söderberg från Östersund.

Bild: Märta Ruist är på bild i tidningen. Hon har nämligen gift sig med Erik Ruist. Märta Ruist är dotter till trafikinspektör Rikard Hallgren.

Bild: Fänriken i flottan Bertil Askerberg är på bild tillsammans med sin hustru Elna Askerberg. Hon är dotter till byråchef Rudolf Kolm.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 620719058

Visningar 90

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 14 1946 Nehru, Käbi Laretei, Gisela Thidholm, Bo Eric Ingelmark, Märta Ruist

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?