Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Omslaget: Utrikesminister Östen Undén med sitt barnbarn.

Reportage: Veckojournalen har hälsat på hemma hos utrikesminister Östen Undén i hans vackra villa i Kåbo i Uppsala. Hans ståtliga hus kallas för Undénska villan och det är ett landmärke i Kåbo. Just nu umgås och leker han med sina barnbarn men snart reser han till New York för att förhandla åt Sverige inför inträdandet i Nationernas Förbund. På bild ser vi även dottern Ingar Skanse och hennes syster Karin Brunnberg. Barnbarnen på bild heter Anne-Marie Undén och Lars Undén.

Reportage: Oscar Stern är konstsamlare. Nu har Veckojournalen kommit hem till honom för att ta bilder på honom och hans hem. Doktor Oscar Stern har ett hus fullproppat av vacker och dyrbar konst. Nu får vi se hur det ser ut där han bor.

Reportage: Tidningen har träffat några kvinnor och deras älskade hundar. På bild ser vi Vera Fagerlind och hennes tax Pompeson. Grevinnan Ninnie Wachtmeister och hennes hund. Marianne Ros med hennes cocker spaniel. Birgitta Hahne med sin terrier. Bie Einarsdotter. Hon är tecknare. Konsulinnan Dagny Strömholm.

Reportage: 20 000 tv-apparater har redan sålts i Storbritannien och nu är landet redo för att dra igång tv-verksamhet i stor skala. Veckojournalen har besökt England för att studera detta föregångsland när det gäller television. Nu är frågan när vi får detta fantastiska nya i Sverige?

Reportage: Upptäcktsresande Frank Heller har rest från Malmö och ut på Atlanten. Efter en vecka nådde de hamnen i Madeira. Sedan bar det av mot Kap Verde. Nu berättar han om den äventyrliga resan till havs.

Reportage: Skådespelaren Eva Dahlbeck spelar en vacker, fräck, sensuell och vulgär karaktär i den nya teaterpjäsen "Brott i sol" på Dramaten, skriver tidningen. Bild på vampen Eva Dahlbeck tillsammans med Erik Strandell och beskrivning av den nya filmen på bio.

Reportage: Världens främsta konståkare, Sonja Henie från Norge i ett bildreportage där vi får se henne i aktion.

Reportage: Stig Ahlgren porträtterar Amelie Posse.

Bild: De unga kvinnorna Eris Pierre, Vera Alfredsson och Marianne Rudholm är på bild. De har nämligen fått chansen att göra beredskapstjänst vid en stor fruktodling i Västersjö.

Bild: Maud Meltzer från Saltsjö-Duvnäs är på bild eftersom hon har förlovat sig med Lars Holmgren från Djursholm. Modern heter Ingrid von Hedlich.

Bild: Arne Jufors är löjtnant vid Flygvapnet. Nu är han på bild tillsammans med sin käresta, Ulla Bjuwe, dotter till bokhållare Ragnar Bjuwe från Malmö.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 619969966

Visningar 120

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 38 1946 Östen Undén, Oscar Stern, Vera Fagerlind

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?