Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.
Reportage: Veckojournalen har besökt Björnsnäs, en herrgård belägen vid Bråviken vid Åby strax norr om Norrköping. Här bor familjen Trozelli och det är de som tar emot tidningen och visar runt. På bild ser vi ryttmästare Erik Trozelli, hans maka Bride Trozelli och alla deras barn. Barnen heter: Anne-Marie Trozelli, Geta Trozelli, Caroline Trozelli, Charlotte Trozelli och Lars Magnus Trozelli. Vi får se hur det ser ut i de olika rummen och vi får läsa om familjen Trozelli och deras vardagsliv i det ståtliga huset.

Reportage: Veckojournalen har besökt Stalingrad, eller Volgograd som staden heter idag. Det här är krigets mest härjade stad och det är första gången som en svensk reporter tar sig in i staden sedan kriget. Det är tidningens utsände Eva Palmær som har varit där. Bild på henne. Det jobbas febrilt med att bygga upp Stalingrad just nu och Eva Palmær berättar vad hon ser. Förödelsen är hjärtskärande!

Reportage: Den vackra, den gåtfulla, den onåbara Greta Garbo porträtteras på tre sidor. Skådespelaren har gjort ett besök i Stockholm och kamerornas blixtrar smattrade. Veckojournalen visar flera bilder och berättar.

Reportage: Det har varit derby i Jägersro och tidningen var där. På bild ser vi: General Åge Lundström, major Weibull från Malmö, sångerskan Lizzie von Rosen, Bibbie von Horn, kapten Owe Letzén, ryttmästare Adrian Florman.

Bild: Torsten Johansson och Lennart Bergelin är suveräna på tennis. Efter triumfen i Davis Cup hyllas de nu med en bild i tidningen.

Bild: Bo Köhlmark har gift sig med Eva Trägårdh. Hon är dotter till civilingenjör Kurt Trägårdh och nu är brudparet på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 619606884

Visningar 119

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 30 1946 Björnsnäs, Trozelli, Greta Garbo, Stalingrad, Owe Letzén, Bo Köhlmark

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

375 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?