Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Tuberkulos eller TBC som det också kallas, är ett gissel. Tidningen har bett doktor Gösta Birath att förklara tuberkulosens gåta. Tuberkulos är en av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige, skriver tidningen.
Reportage: Tidningen har varit hemma hos Ingeborg von Rosen och pratat med henne.

Reportage: Det har varit stor teaterpremiär på Oscars i Stockholm. På vimmelbilderna ser vi: Tollie Zellman, Egon Larsson, Bullen Berglund, Ulla Sallert, Gösta Kjellertz, Gustav Wally, Kerstin Bernadotte,

Reportage: Veckojournalen publicerar nu den mest skakande berättelse som någonsin har publicerats. Det handlar om Hiroshima och ögonvittnesskildringarna därifrån. Man kan knappt tro att det är sant, men det är det.

Artikel: Rättegångarna i Nürnberg är avklarade. Krigsförbrytare döms till döden. Veckojournalen publicerar bilder på fruar och barn till de dödsdömda. Hur ska de tänka nu?

Artikel: Sveriges ambassadör i Iran, Sven Pousette har besökt Bagdad och Irak. Nu ser vi honom på bild bredvid en shejk från Irak.

Bild: Sven von Knorring har gift sig! Nu är han på bild i tidningen tillsammans med sin lyckliga fru Ingrid von Knorring, född Ingrid Hedberg i Spånga.

Bild: Birgitta Bergerham är på bild. Hon har nämligen gift sig med Per Olof Bergerham i Stockholm. Ursprungligen heter hon Birgitta Spåre och hon kommer från Ludvika.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 620108903

Visningar 139

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 40 1946 Gösta Birath, Sven Pousette, TBC, Hiroshima, Birgitta Bergerham

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?