Beskrivning

Tidningen Vi från krigsåret 1939.

Reportage: Ett zigenarbröllop har just ägt rum vid loppmarknaden Porte de Clignancourt. Sjuttonåriga Valentina Valdes har ingått äktenskap med Frank Schmidt, vars pappa är diamanthandlare från Johannesburg i Sydafrika. Tidningen skildrar den stora tillställningen.

Reportage: Adolf Hitler har tagit Prag i besittning. Tidningen Vi har en medarbetare på plats i Tjeckoslovakien och nu skildrar han stämningen i staden.

Reportage: Konsum Stockholms Hemtjänst är en ny organisation som hjälper hushållen med olika sysslor eftersom det saknas hembiträden i huvudstaden. Tidningen förklarar hur det går till när man anlitar hemtjänsten. Fru Lilly Arrhenius på hemtjänsten intervjuas om arbetet och man tar en rundvandring i Hemtjänsts lokaler på Götgatan 38. Föreståndarinnan heter Gunhild Berg. Fru Regina Nordmark är en av de husmödrar som nyttjar tjänsten och hon intervjuas.

Reportage: Reportern Gösta Gerring har rest till staden Chocó i Colombia och nu rapporterar han om guldrushen där. Han visar också bilder på befolkningen och berättar om den strapatsrika resan.

Reportage: Sven Stolpe skriver om 1890-talets författare, de så kallade 90-talisterna.

Reportage: Rapport från en social ungdomsutställning i Esseltehallen i Stockholm betitlad "Ungdomen vill". Här berättas om de yngre generationerna på 1930-talet och vad de har för ambitioner för framtiden.

Objektnr 573185700

Visningar 304

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Vi nr 12 1939 Lilly Arrhenius, Regina Nordmark, Gösta Gerring

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

370 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?