Beskrivning

Tidningen Året runt från 1973,

Reportage: Bertil Boo från Askersund trodde att han aldrig mer skulle kunna sjunga. Men nu är han glad. Halsproblemen är äntligen borta. Året Runt intervjuar sångaren. Docent Rolf Leandersson på Karolinska Sjukhuset, som också är operasångare hjälpte honom.

Reportage: Året Runt träffar den stora författarinnan Moa Martinsons tre söner. Den äldste av dem, Olle Martinsson bor fortfarande kvar i Moa Martinssons gamla torparstuga i Sorunda nära sockengränsen mot Ösmo. När barnen svalt så försökte Moa Martinsson trösta sina pojkar genom att läsa sagor för dem. Bild på sönerna Tore Martinsson, Olle Martinsson och Erik Martinsson i soffan i torparstugan. De berättar om när Harry Martinsson kom, bultade på dörren och när Moa tog honom till sitt hjärta. Det var en dramatisk uppväxt! "Jag förstod inte hur hon orkade".

Novell: "Hanna" av Moa Martinsson, en självbiografisk berättelse.

Reportage: 21-åriga Lena Zackariasson från Karlstad hittades mördad på en soptipp i Deje i det så kallade Lenamordet. Tidigt riktade polisen sina misstankar mot Leif Lindström som greps, men släpptes senare. Nu träder Leif Lindström fram i Året Runt och berättar sin version: "Jag ska ha 134 000 kronor i skadestånd!". Leif Lindström berättar hur hon träffade Lena Zackariasson på en logdans och vad som hände sen. Leif Lindström kastades in i en traumatisk karusell av mediebevakning och ångest.

Reportage: Den store ryske författaren Leo Tolstojs barnbarn bor i Uppsala! De heter Paul Tolstoj och Nikita Tolstoj. Året Runt träffar dem i hemmet. Nikita Tolstojs hustru Diana Tolstoj intervjuas också. Nikita Tolstoj undervisar i ryska vid Uppsala universitet.

Reportage: Freddy Lönn från Göteborg har sitt arbetsrum på Vasagatan. Han är kiropraktor och ger sina patienter fantastisk hjälp, men läkarna är inte alltid välvilligt inställda till honom. Freddy Lönn demonstrerar en ny behandlingsmetod som han har uppfunnit: att vagga patienten till dess att han blir bra igen!

Reportage: Året runt reser till den karibiska än Curaçao, strax norr om Venezuela. Ön tillhör Nederländerna och det är ett Holland i miniatyr, fast i tropikerna. Majoriteten av invånarna är svarta och de lever under svåra villkor. Därför växer nu upproret. Fixstjärnan är dock vit och han heter Stanley Brown. Han är som Che Guevara, fast på Curaçao.

Annons: Opel Ascona.

Se mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 573347407

Visningar 547

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Året runt nr 12 1973 Moa Martinsson, Lenamordet, Freddy Lönn, Paul Tolstoj

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

369 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?