Beskrivning

Tidningen Vi från Krigsåret 1942.

Reportage Alf Henriksson m fl i en debattartikel om radions framtid. Ska radion vara folkuppfostrande eller handlar det bara om förströelse? Man har gjort en gallupundersökning som visar att radiolyssnarna vill ha lättare underhållning, mer musik och komik. Men är det verkligen radions uppgift att roa medborgarna? Ska man inte ha högstående program? Även kultureliten förtjänar ett kvalificerat radioutbud, inte minst nu när det är bistra krigstider.?

Bildreportage: Så går det till en vanlig dag på Billsta gård i Vallentuna. Lantbrukarens sysslor från morgon till kväll.

Reportage: I San Franciscos kineskvarter bävar den asiatiska befolkningen inför vad som ska hända. Efter attacken på Pearl Harbour så har redan japanska stridsflyg siktats utanför Kalifornien. Japaner och kineser som är födda och uppvuxna i San Francisco är oroliga. Tidningen Vi har varit där.

Reportage: Tidningen Vi tecknar ett porträtt av Karin Boye. Om hennes klarsyn kring totalitära stater i romanen Kallokain med mera.

Reportage: Tidningen Vi har besökt Algutsboda i Småland, miljön där Rid i natt utspelas. Man har besökt Vilhelm Mobergs föräldrahem i Moshultemåla. Samt: Getasjö, Bidalite, Grimmagärde och Kalvamo.

Novellen "En dag" av Jan Fridegård med illustration av Bertil Hedlund.

Objektnr 567724067

Visningar 474

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Vi nr 14 1942 Karin Boye, Jan Fridegård, Algutsboda, Billsta gård Vallentuna

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

375 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?