Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Omslaget: Brita Arenander tillsammans med sina två söner Rolf Arenander och Lars Arenander.

Reportage: Edda Mussolini intervjuas. Hon är dotter till diktatorn i Italien, Benito Mussolini och hon anklagas för att ha varit involverad i sin fars fascistiska regim, men hon slår ifrån sig. Hennes make Galeazzo Ciano var utrikesminister under Benito Mussolini och han har avrättats. Nu berättar Edda Mussolini om allt ur sitt eget perspektiv.

Reportage: Veckojournalen har besökt Sarek, en nationalpark i norra Sverige. För elva år sedan hittade man järnmalm här och just nu befinner sig SGU här för att undersöka fyndigheterna. Man följer arbetet här uppe i den vilda vildmarken medan diamantborrarna snurrar dygnet runt. Vilket äventyr! På bild ser vi Otto Westerberg från Murjek. På bild ser vi också Olle Länta från Aktse. Oscar Wiksten från Norsjö. Det är inte bara starka karlar som jobbar här uppe. Här finns också kvinnlig fägring, skriver tidningen och publicerar en bild på den vackra lappflickan Sara Sjaunja från Sörkaitum (Unna tjerusj).

Reportage: Rolf Mellström är konstnär. Veckojournalen har träffat honom. Rolf Mellström har just fyllt 50 år och han har flyttat ut på landet, efter sin tid i Stockholm. Han längtar inte alls tillbaka till huvudstaden. Han föddes i Stockholm men det är på landet han vill vara.

Reportage: Veckojournalen har fått en intervju med den franske politikern Félix Gouin. Han är socialist och tidningen träffar honom i hans arbetsrum. "Jag älskar Sverige" sa den märklige fransmannen.

Bild: Karin Beskow har gift sig med engelsmannen Alasdair Ramsay Tainsh i Bombay, Indien. Nu ser vi det lyckliga brudparet på bild.

Bild: Göte Svennerstedt och hans hustru Ingrid Svennerstedt är på bild. Göte är löjtnant på Gotland.

Bild: Ruth Edoff har gift sig med civilingenjör Curt Edoff i Sandviken. Nu är hon på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!r

Objektnr 620350386

Visningar 149

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 20 1946 Brita Arenander, Edda Mussolini, Rolf Mellström, Sarek, Svennerstedt

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?