Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Lundakarnevalen har ägt rum i centrala Lund och tidningen publicerar en kavalkad av bilder från den härliga tillställningen. På bild ser vi bl a: vackra kvinnan Katja Cavalli. Studentskan Elsebeth Brunte som paraderade genom Lund iförd baddräkt. Bilder från festtåget och olika studentupptåg.

Reportage: John Hedin är pamp i Mariestad. Han är den mäktigaste i stan och tidningen får komma hem till honom och träffa hans familj. Företaget Gullspång-Munkfors är hans livsverk. Dottern på bild heter Dagmar Hedin. Vi får titta in i de vackra salongerna han bor i och se hans intressanta inredning. Bl a äger han en elektrisk häst!

Reportage: Viva Lundberg är svensk men hon är uppvuxen i Berlin. Som få andra svenskar upplevde hon kriget på mycket nära håll. Hon arbetade som sjukgymnast i Nazityskland, ända fram till det att Ryssland marscherade in i Berlin. Nu berättar hon om allt för Veckojournalen. Nu får vi veta hur de civila Berlinborna upplevde de där sista dramatiska dagarna innan staden och naziväldet slutligen gick under.

Reportage: Olof Wibergh är professor vid Kungliga Musikhögskolan. Nu ger han en intervju till Veckojournalen, Olof Wibergh är 56 år och hans hår grånat lite.

Reportage: Viveca Lindfors gör succé i Hollywood just nu. På bilderna får vi se när hon möter Gary Cooper och Perc Westmore som sminkar henne.

Artikel: Tågklareraren Gotthard Mäler från Nyåker utanför Nordmaling hyllas i tidningen. Han lyckades nämligen avvärja en katastrof när han i tid varnade i samband med att två tåg var på väg i full fart, rakt mot varandra! Gotthard Mäler är ett föredöme för alla SJ-anställda i hela landet!

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 620472399

Visningar 175

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 21 1946 Lundakarnevalen, Elsebeth Brunte, Olof Wibergh, Viva Lundberg

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?