Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Carl Florman är chef för ABA, eller AB Aerotransport. Veckojournalen har träffat honom för att prata om flygets potential i framtiden. Carl Florman har nyligen öppnat en ny flyglinje från Sverige till Paris. Fler lär komma framöver. Carl Florman har en mycket öppen personlighet, konstaterar tidningen.

Reportage: Läkare Bertil von Friesen skriver om ålderdomen. Detta med anledning av den nya lagen om allmän folkpension som väntas klubbas i riksdagen 1948. Pensionen för en 67-åring väntas höjas till 1 000 kronor i månaden! En efterlängtad reform för de äldre.

Reportage: Friherrinna Charlotte von Essen berättar om hur man bör klä sig som dam om man ska anses vara välklädd. Bilder på Charlotte von Essen iförd vackra kläder.
Reportage: Svenska mästerskapen i golf har ägt rum i Båstad. På bild ser vi: Nancy Runfeldt, Finn Sörvik, Jonas Friberg, Lill-Lotte Svensson,

Reportage: Svenskättlingarna i Minnesota, USA har träffats igen för att umgås. Veckojournalen var där. På plats var också greveparet Estelle Bernadotte och Folke Bernadotte. Det bor för närvarande 230 000 svenskättlingar i Minnesota. Flera bilder på svenskättlingar borta i Amerika.

Reportage: Den fantastiska atomenergin kan användas till mer än bara bomber. Veckojournalen försöker spå ini i framtiden och man kommer fram till att atomenergi förmodligen kommer att kunna användas för att förlänga livet på människor. Kanske kan vi t o m bli evigt unga!

Reportage: Kampen om hamnstaden Trieste har intensifierats. Italien vill ha staden, men det vill Tito i Jugoslavien också! Veckojournalen har varit där.

Artikel: Professor Jörgen Lehman är chef för Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Nu är han på bild eftersom han har tagit fram ett nytt medikament som heter PAS. Han hoppas kunna bota den hemska sjukdomen tuberkulos med det nya medlet.

Bild: Maj Reventberg är på bild. Orsaken är att hon har gift sig med ingenjör Einar Reventberg i Trelleborg. Hennes flicknamn är Maj Berkow.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 620646797

Visningar 157

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 27 1946 Carl Florman, Nancy Runfeldt, Finn Sörvik, Jörgen Lehman, Reventberg

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?