Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Thorwald Bergquist är nyutnämnd landshövding i Växjö. Han är uppvuxen i Växjö och nu får Veckojournalen komma hem till honom och fotografera hans familj. Hustrun, landshövdingskan i Växjö heter Ingrid Bergquist. Vi får se bilder på bostaden och här berättas om Thorwald Bergquist och hans familjeliv.

Reportage: Ett nytt lyxigt passagerarfartyg har byggts färdigt. Fartyget heter M/S Saga och det ska gå i trafik mellan Göteborg och London. Veckojournalen fick komma in i skeppet och se hur det ser ut i de vackra salongerna. Det är Svenska Llloyd som har byggt fartyget. På bild ser vi direktör Karl Rudolf Bökman från Svenska Lloyd. Vilken skönhet hon är, detta skepp! (Fartyget var i tjänst fram till 1972 då det skrotades i Jugoslavien).

Reportage: Veckojournalen porträtterar konstnär Carl Kylberg. Han är 67 år, kommer från Fridene utanför Hjo och han gör stor succé.

Reportage: Prins Carl Gustaf är född! Hela Sverige jublar åt vår senaste kunglighet. Den lille prinsen har döpts och Veckojournalen var där.

Reportage: Det är ett år sedan freden, då andra världskriget tog slut. Tidningen skildrar firandet av årsdagen runt om i världen. Tiden rinner fort, skriver tidningen. Tänk att det redan har gått ett år!

Reportage: Tidningen har besökt Femte Avenyn i New York. Här paraderar de vackra damerna fram i sina hattar! Femte Avenyn är paradgatan i den stora staden New York. Men så plötsligt, i höjd med 110:e gatan skiftar det plötsligt karaktär. Här håller de fattiga och luggslitna till. I Greenwich Village är det bohemigt och ruffigt. Vilka kontraster det är i den här staden!

Artikel: Studenten Sven Hedner i Lund är på bild. Han har nämligen spexat runt med sina kamrater och på bild ser vi honom dra i ett rep.

Bild: Styrbjörn Gärde är notarie. Nu har han gift sig med Eva Mollén, dotter till direktör Geo Mollén. Det lyckliga brudparet är på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 620562750

Visningar 132

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 19 1946 Thorwald Bergquist, Carl Kylberg, Styrbjörn Gärde, New York

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

369 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?