Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Åtta miljoner barn är föräldralösa i Polen nu efter kriget. Förödelsen och lidandet går knappt att beskriva. Veckojournalen har tagit del av hjärtknipande barnteckningar från Polen, där vissa barn nu bearbetar sina krigstrauman genom att måla och rita. På dessa barnteckningar ser vi arkebuseringar, tvångsarbete, bombningar och död. De ritar saker som inget barn någonsin ska behöva få uppleva igen.

Reportage: Hugo Lindberg träffade Hermann Göring och han förde anteckningar under samtalet. Nu berättar advokaten och politikern Hugo Lindberg om vad Göring sa i en intervju.

Reportage: Professor Folke Henschen skriver om åldrandet. Det är naturligt, men frågan är om det går att stoppa i framtiden?

Reportage: Tidningen har träffat den författaren Hella Wuolijoki från Finland. Hon tar emot tidningen i sin vackra våning, belägen i stadsdelen Brunnsparken i Helsingfors.

Reportage: Gustaf Göransson är ny chef för Cellulosabolaget. Han är synnerligen respekterad. Tidningen träffar honom för en stor intervju. Han bor i Merlo Slott utanför Timrå, en pampig bostad som han tycker är för stor och har för många rum.

Bildreportage: Kungen har varit ute och jagat vid Överedskloster utanför Sjöbo. På bilderna ser vi förutom kungen bl a också Hans Otto Ramel,

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 619092091

Visningar 113

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 48 1946 Hella Wuolijoki, Polen, Göring, Folke Henschen, Merlo,Hans Otto Ramel

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?