Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.
Reportage: Veckojournalen har besökt Sjö slott. Det ligger i Holm utanför Enköping. Här bor friherrinnan Christina Banér. Hon agerar värdinna och tar emot tidningen på ägorna. Christina Banér föddes som Christina Douglas. Hon är bara 20 år och redan slottsfru. Hennes make heter Sten Banér. Nu visar paret runt på slottet.

Reportage: Ernst Salén är en läkare. Han är en pionjär när det gäller behandling av astma hos barn. För veckojournalen berättar han om sitt arbete och om framtidens möjligheter att behandla barnastma, något som plågar alldeles för många barn idag.

Reportage: Ebon Andersson är riksdagskvinna för Högerpartiet. Nu gör hon upp med invanda föreställningar att det alltid måste vara mannen som försörjer en familj. I vissa fall kan det faktiskt vara kvinnan som tar en del av rollen som familjeförsörjare! Stor bild på Ebon Andersson.

Reportage: Innan tyskarna lämnade Holland så plundrade de landet. Armodet är just nu akut i Nederländerna och det fordom så rika landet håller nu på att försöka komma på fötter igen. Tidningen skildrar situationen i Holland nu ett år efter kriget.

Artikel: Samen Nikolaus Blind är på bild. Han har nämligen elev på en målarskola i Stockholm! Nikolaus Blind kommer från Ratekjokk tanför Gällivare.

Bild: Karin Wannheden är på bild. Hon har nämligen gift sig med ingenjör Harald Wannheden i Uppsala.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 620656373

Visningar 164

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 16 1946 Sjö slott, Sten Banér, Ernst Salén, Ebon Andersson, Karin Wannheden

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?