Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Bo Bergman i stor intervju. Han är författare och nu får Veckojournalen komma hem till honom i lägenhet vid slutet av Linnégatan i Stockholm. Han sörjer att det gamla Stockholm är borta. Staden var trevligare förr i tiden och den är sämre nu på 1940-talet. Varje dag tar han en promenad längs Strandvägen. Han är 77 år och nu berättar han om sitt liv.

Reportage: Det är valår i år och Veckojournalen tar de politiska företrädarna på pulsen. De får svara på extra känsliga frågor! På bild ser vi dem som svarar: Axel Pehrsson-Bramstorp, Bondeförbundet. Sven Linderoth, kommunisterna. Karl Fredriksson, Socialdemokraterna. Fritjof Domö, Högerpartiet. Eva Wennerström-Hartmann, Folkpartiet. Gustav Johansson, kommunisterna. Åke Hassler, Högerpartiet.

Reportage: Professor Nils Ahnlund skriver om Josef Stalin och Dardanellerna. Detta sund i Turkiet i finns i Josef Stalins intressesfär.

Reportage: Kar de Mumma skriver själv i Veckojournalen om olika damer hon har mött och deras skor. Det är något visst med damers vackra skor!

Reportage: Skådespelaren May Pihlgren från Helsingfors porträtteras.

Artikel: Vid vilken ålder är det lämpligt att flickor börjar med läppstift? Tidningen reder ut frågan som många mammor undrar över.

Bild: Beth Rapp är på bild i tidningen. Hon har nämligen gift sig med en fänrik vid flygvapnet. Hon är dotter till regissör Ragnar Hyltén-Cavallius.

Bild: Ewa Kubenka är också på bild. Hon har gift sig med Johan Kubenka. Hennes far är byggmästare Gottfrid Carlsson i Halmstad.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 620053657

Visningar 155

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 36 1946 Bo Bergman, Nils Ahnlund, Fritjof Domö, Ewa Kubenka, Åke Hassler

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?