Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1975.

Reportage: Veckojournalen har besökt Sölvesborg, pärlan i Blekinge! Det är staden annorlunda, skriver tidningen. På bild ser vi stadsarkitekten i Sölvesborg: Göran Morsing. Vi ser också bilder på olika miljöer i staden.

Reportage: Tidningen har hälsat på hemma hos arkitekten Helge Zimdal och hans fru Dagmar Zimdal. Så ser det ut där de bor! De bor på Koön, strax utanför Marstrand. Från sin bostad har de utsikt mot gamla Societetshuset i Marstrand och Marstrands fästning. Det är en mycket vacker och modern bostad de har, i naturskön miljö.

Reportage: Poeten Bo Setterlind i stor intervju. Tidningen intervjuar honom på Gotland där han brukar tillbringa sina somrar, i närheten av Hångers källa, nära Ganns ödekyrka.

Reportage: Gunnar Nordahl är ägare av Falu Redskapsfabrik i Falun. Det är Sveriges största tillverkare av trädgårdsredskap. Nu intervjuas han i tidningen. Man går också på rundvandring i fabriken och träffar arbetare där. Dottern på bild heter Karin Nordahl. Hustrun heter Sonja Nordahl. På bild ser vi också arbetare Jan Åke Janbjer som tillverkar ett spadhantag.

Reportage: Ulla Håkansson är Sveriges främsta ryttare. Tidningen gör en intervju med henne i stallet, inför OS i Montreal. Hon bor i en herrgårdsliknande villa i Norra Åsum utanför Kristianstad.

Reportage: Ellen Burstyn är den nya amerikanska skådespelaren som alla pratar om. Tidningen intervjuar henne. Nu har hon tilldelats en Oscar för filmen "Alice bor inte här längre".

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 606279917

Visningar 200

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 33 1975 Sölvesborg, Bo Setterlind, Jan Åke Janbjer, Helge Zimdal

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?