Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1975.

Omslaget: Jan-Olof Strandberg.

Reportage: Anders Arin är 31 år och han bor i Skellefteå. Han är något så ovanligt som en ung präst - klädd i jeans! Tidningen träffar denna ovanliga präst som har en stark tro på Gud, samtidigt som han röker och dricker vin. Anders Arin har blivit mycket populär bland de unga i Skellefteå och nu berättar han vad han tycker om otrohet i äktenskapet, svordomar och preventivmedel, bland mycket annat. På bild ser vi även lille sonen Jesper Arin.

Reportage: Tidningen har träffat Jan-Olof Strandberg, en karismatisk skådespelare och teaterchef på Dramaten.

Reportage: Ingemar Stenmark och kung Carl Gustaf har träffats i Tärnaby. Veckojournalen har bilderna! I texten återges vad Ingemar Stenmark och kungen sa till varandra.

Reportage: Tidningen skriver om klimatet och försöker spåna in i framtiden, hur klimatet kommer att vara efter år 2000. Flera experter har nu börjat prata om att vi människor faktiskt påverkar klimatet och medeltemperaturen i världen. Det värsta framtidsscenariot är om vi skulle påverka klimatet så mycket att vi slutligen tappar kontrollen över utvecklingen, menar vissa experter.

Reportage: Reportern Cordelia Edvardsson har bott i Israel i ett år. Nu berättar hon om Yitzhak Rabin, Israels nye premiärminister. Många tror att det är han som äntligen ska ordna fred i Mellanöstern. (20 år efter att denna förhoppningsfulla artikel publicerades mördades Yitzhak Rabin av en extremist).

Reportage: Alva Myrdal i stor intervju. Alva är 73 år och hon blir intervjuad av Margit Vinberg. Tidningen träffar Alva Myrdal vid sommarnöjet i Mariefred.

Reportage: Solveig Landquist berättar om sitt äktenskap med professor John Landqvist. Han dog nyligen, 92 år gammal. Solveig Landquist tänker på alla minnen som de fick. Hon berättar också hur det gick till när de träffades och kärlek uppstod.

Reportage: Regissören och skådespelaren Gunnar Hellström får besök av Veckojournalen. Han håller till vid sitt sommarställe på Torö utanför Nynäshamn. Han har en vacker strandtomt där.

Reportage: Överstelöjtnant Kaj Nielsen och hans hustru Gunnel Nielsen har köpt en vacker sexrumsvilla på ön Stegesund utanför Vaxholm. Nu visar de upp den i tidningen.

Bildreportage: Det har varit stor kräftskiva på Operakällaren! På vimmelbilderna ser vi bl a: Lena Nyman, Alf Montán, Kjerstin Dellert, Tore Wretman, Ewa Wretman, Jan Malmsjö, Marie Göranzon, Martin Ljung, Birgit Ljung, Henning Sjöström, Margot Fallai, Tavo Gadelius.

Artikel: Prästen Olov Hartman intervjuas.

Artikel: Bonnier planerar att ge ut en helt ny dagstidning. Tanken är att den ska heta Dagens Industri. Man har redan tryckt ett provnummer och nu hoppas man mycket på den nya tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 616962639

Visningar 204

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 34 1975 Anders Arin, Jan-Olof Strandberg, Yitzhak Rabin, Alva Myrdal,Gadelius

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?