Beskrivning

Tidningen Röster i radio och TV från 1963.

Reportage: Alva Myrdal i stor intervju. Tidningen träffar henne i Mariefred. Hon är arkitekten för det svenska folkhemmet. Nu jämför hon hur Sverige var när hon var barn med hur det är nu i början på 1960-talet.

Reportage: Professor Aron Borelius är konsthistoriker. Nu är han på bild i tidningen och han skriver om offentlig konst. Ska den vara vacker eller ska den istället provocera och väcka oväntade tankar? Vissa politiker anser att skulpturer på stan är vidriga och måste ersättas med uppbygglig konst. Bilder och resonemang om: skulpturen "Spiral åtbörd" i Norrköping. Skulpturen "Arbetets söner" i Malmö. Den groteska skulpturen "Gudinna vid hyperboreiskt hav" i Gävle. En osedlig nakenskulptur i centrala Mariestad.

Reportage: Bengt Bratt är 26 år och hamnarbetare i Göteborg. Från början kommer han från Högboda utanför Kil. Nu intervjuas han. Nu har han skrivit en radiopjäs! Dessutom intervjuas skådespelaren och regissören Anita Blom.

Reportage: Professor Wilhelm Rodhe har lett undersökningarna i sjön Erken norr om Norrtälje. Vattenkvaliteten minskar i våra sjöar. Kring år 2000 kan flera av våra sjöar vara förstörda.

Reportage: Tore Zetterholm i stor intervju. Tidningen träffar honom i Byxelkrok på Öland där han har sin sommarstuga. På bild ser vi även barnen Åsa Zetterholm, Dag Zetterholm och Finn Zetterholm. Hustrun på bild heter Gertrud Zetterholm.

Artikel: Henrik Hahr är chef för radions utrikesverksamhet. Nu är han på bild i tidningen och han skriver om det fascinerande med massmedier, hur en och samma sak kan sändas ut samtidigt till miljoner människor!

Artikel: Åke Levén är organist. Nu presenteras han på bild i tidningen eftersom han ska spela i radio.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektnr 615721997

Visningar 168

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Röster i radio 1963 30 Alva Myrdal, Bengt Bratt, Finn Zetterholm, Wilhelm Rodhe

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?