Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1975,

Reportage: Veckojournalen har besökt Visby. För att par år sedan bestämde staten att Penninglotteriet skulle utlokaliseras till Gotland. Det innebar att många anställda fick flytta sina familjer från Stockholm till lilla Visby. Nu har veckojournalen tagit reda på hur det gick för familjerna och hur väl de har anpassat sig till att bo i Visby. På bild ser vi Anders Eriksson, Karin Andersson och Lars Eriksson. De har nu kunnat flytta in i en villa och de har bara några minuter till jobbet. De älskar sin nya tillvaro, långt från storstadens jäkt. På en annan bild ser vi Gunnar Wallin, Eva Wallin, Björn Wallin och Tomas Wallin. Den familjen har flyttat in i ett idylliskt radhus i Visby. Men visst saknar de Stockholm ibland...

Reportage: Journalisten Macke Nilsson i stor intervju. Egentligen heter han Folke Nilsson. Han intervjuas i hemstaden Luleå tillsammans med hustrun AnnaBritta Nilsson. Hon har ett vackert litet ansikte, skriver reportern. Hon är ursprungligen från Morjärv.

Reportage: Per Gharton har varit ordförande i FPU och han är en stridbar liberal debattör. Nu skriver han i Veckojournalen om Folkpartiet, som nu har valt ny partiordförande. Hur ska det egentligen gå för Folkpartiet framöver, och finns det någon plats för liberalism i svensk politik? (Per Gharton gick senare vidare till att grunda Miljöpartiet).

Reportage: Solveig Landquist skriver om sin make, filosofen John Landquist som nyligen gick bort vid 92 års åldern. Hon minns sin man och alla stunder hon fick med honom.

Reportage: Jörn Donner skriver en lång hyllningstext till president Urho Kekkonen som fyller 75 år i år. Finlands store landsfader!

Reportage: Prinsessan Christina Magnusson och hennes make Tord Magnusson har fått ett barn! Han heter Gustaf Magnusson och som första tidning kan nu Veckojournalen publicera bilder på det lilla underverket! De lyckliga föräldrarna intervjuas. Deras största utmaning just nu är att ge Gustaf Magnusson ett så normalt liv som möjligt, trots att han är son till en prinsessa!

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 609659113

Visningar 198

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 35 1975 Visby, Per Gharton, Macke Nilsson, Gustaf Magnusson

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

369 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?