Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.
Reportage: Martin Olsson är ny riksantikvarie. Nu intervjuas han i Veckojournalen. Han bor i en underbar gul trävilla på Djurgården. Tidningen träffar honom där. Han är professor. Han bjuder reportern på brännvin och sedan visar han sitt hem och sin familj. Hustrun på bild heter Wera Olsson. Bild även på den pampiga villan som han äger.

Reportage: Veckojournalen har följt med greve Carl Gustaf von Rosen på en flygning från Stockholm till Addis Abeba. von Rosen tog en extra sväng över pyramiderna i Egypten och man kunde ta bilder på detta underverk från ovan.

Artikel: Curt Riber bor vanligtvis i Japan men nu har han kommit hem till Sverige. Han berättar om det exotiska landet. Nu visar han också upp sin japanska fru, ett exotiskt inslag i Sverige just nu. Hon heter Yong Nishimura.

Artikel: Anna Märtha Malmar och hennes väninna Ulla Gyllenstierna har arbetat som manglerskor ombord på skeppet Gripsholm. Det innebär att de har rest jorden runt! Bild på unga kvinnan Anna Märtha Malmar. I New York förlovade hon sig med kapten Lennart Boivie.

Bild: Maj Lindström-Zell är på en stor bild i tidningen. Hon har nämligen haft fjällsemester och nu har hon fångats på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 622599525

Visningar 85

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 17 1946 Curt Riber, Anna Märtha Malmar, Martin Olsson, Carl Gustaf von Rosen

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?