Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1946.

Reportage: Tidningen har fått komma hem till Uno Henning i hans bostad. Uno Henning bor i en av Stockholms vackraste bostäder, en pampig villa på Djurgården. Uno Henning är skådespelare. Hans villa ligger på adressen Alberget 5b på Djurgården. Så ser det ut i de olika rummen.

Reportage: Evert Taube skriver i Veckojournalen om sina minnen från Buenos Aires och han jämför krogarna där med Den Gyldene Freden i Stockholm.

Reportage: Tidningen skildrar rättegångarna i Nürnberg och specifikt den mot Herman Göring. Han vet att han kommer att dö. Därför utstrålar han ett stort självförtroende i rätten. Herman Görings öde är bestämt. Nu har han inget att förlora!

Reportage: Efter kriget har schismen mellan västerländska demokratier och Sovjetunionen tilltagit. Veckojournalen jämför Winston Churchill med Josef Stalin i det här reportaget som tecknar en bild av det som sedan skulle komma: Kalla kriget. Så beskrev Churchill Stalin efter att de hade träffats, och så beskrev Stalin Churchill.

Reportage: Teaterchef Lars-Levi Læstadius porträtteras. Han är 36 år och mycket framgångsrik. På bild ser vi även hans hustru Margot Læstadius

Artikel: Axel Lagerquist hyllas i tidningen. Han arbetar för Åhlén & Åkerlund och han är mycket omtyckt där. Han är på bild och nu fyller han 50 år!

Artikel: Tidningen publicerar en färsk bild från Dresden som visar den ohyggliga förstörelsen i staden. 100 000 människor dog här.. Ryssland kontrollerar den här delen av Tyskland och trafiken dirigeras numera av ryska kvinnor. De första bilderna inifrån ryskkontrollerade Dresden har nu kommit och Veckojournalen kan publicera dem.

Bild: Jeanette Tham är på bild. Hon har gift sig med direktören för Tändsticksbolaget i Bombay, Wilhelm Tham. Hon föddes som Jeanette von Heidenstam och det var också hon under det namnet senare blev rikskänd som nyhetsuppläsare i TV, långt efter att den här tidningen kom ut.

Bild: Rolf Gefvert är löjtnant i Skövde. Nu ser vi honom på bild tillsammans med nyblivna makan.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 620870649

Visningar 143

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 12 1946 Uno Henning, Lars-Levi Læstadius, Jeanette von Heidenstam, Gefvert

Pris

119 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?