Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1940.

Reportage: Världskriget har fått det svenska folket att gå samman som aldrig förr. De flesta meningsskiljaktigheter är nu undanlagda och hela nationen har nu gått samman för en gemensam sak, att skydda och värna fosterlandet. Tidningen har pratat med några engagerade unga svenskar om stämningen i landet just nu, medan kriget rasar. De intervjuade är: Folkskollärare Valter Andreasson från Göteborg. Allan Degerman från fredsrörelsen. Ledaren för Vita bandet, Elsa Elgham. Redaktör Harry Lundahl i Malmö. Fröken Barbro Månsson i Österstad utanför Motala. Redaktör Leo Torgny från Skara m fl.

Artikel: Bror Atle Brundin från Ore socken utanför Rättvik har stupat, på finska krigets sista dag. Tidningen skildrar begravningen av den frivillige svensken som stred för Finland. Bild från jordfästningen utanför Ore kyrka.

Artikel: Tidningen hyllar Nils Andreas Pålsson i Gnarp. Han är en riktig karlakarl, skriver tidningen och publicerar en bild på honom. Ursprungligen kommer han från Korpåsen i Hassela och när han missade bussen från Gnarp till Hassela bestämde han sig för att gå i stället, sex mil. Och karln är 82 år gammal!

Bild: John Cullberg är docent vid Balingsta utanför Uppsala. Nu har han utsetts till ny biskop i Västerås stift. På bild ser vi honom och hela hans stolta familj.

Artikel: Edla Östlund i Bastuträsk har fyllt 70 år. Nu hyllas hon med en bild i tidningen. Hon har fostrat 11 barn! 9 av dem lever.

Bild: Ett nytt skolhus har uppförts i Svenstavik i Jämtland. Vi ser huset på bild. Det här är den mest stilfulla och ändamålsenliga skola som finns i bygden.

Bild: I Skåre utanför Karlstad har pingstvännerna fått en ny lokal. Vi ser byggnaden på bild. Drivande kraft bakom projektet är pastor Yngve Lindén.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 623436655

Visningar 107

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 19 1940 John Cullberg, Allan Degerman, Elsa Elgham, Leo Torgny

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

384 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?