Beskrivning

Tidningen Se från 1941.

Omslaget: Vilhelm Moberg.

Reportage: Vilhelm Moberg är just nu aktuell med romanen "Rid i natt!". Boken har hyllats av en enig kritikerkår. Tidningen har träffat författaren. Han är 43 år gammal.

Reportage: Tidningen har också träffat Ivar-Lo Johansson.

Reportage: Tidningen har besökt Gamla stan i Stockholm. I den här stadsdelen är tillvaron tuff och bostäderna är undermåliga. Arbetslösa familjer hamnar ofta i små, dragiga lägenheter i Gamla stan. Tidningen har fått komma in i några lägenheter och se hur familjerna bor. Rinnande vatten saknas. Det är bedrövligt. Hit kommer fattigvården för att hjälpa barn vars föräldrar är sjuka eller inte kan arbeta.

Reportage: Reportern Paul Melander har besökt Karelen. Här beskrivs den dramatiska situationen i den här delen av Finland nu under kriget. Ryssarnas moteld frestar på!

Reportage: Se har träffat Sven Erixson och hans familj. Han kallas för "X-et" och han är en populär konstnär. På bild ser vi hans små barn Irma Erixson och Sverre Erixson. Tidningen träffar honom i ateljén i Tattby i Saltsjöbaden.

Reportage: SE har också besökt Hangö i Finland. Här befinner sig just nu en stor mängd frivilliga svenskar som kämpar på Finlands sida i kriget. Här beskrivs situationen för de svenska soldaterna på plats.

Reportage: Tidningen har träffat ett antal författare för att fråga dem hur de ser på den rådande situationen med all oro i världen. Vad gör egentligen kriget med oss och med litteraturen? På bild ser vi dem som svarar Doktor Anders Österling, Sigfrid Siwertz, Ludvig Nordström, Nils Ferlin, Hjalmar Gullberg, Bo Bergman, Gunnar Mascoll-Silfverstolpe, Ragnar Holmström, Ragnar af Geijerstam.

Reportage: Nils Swartling är textildisponent i Svängsta. Tidigare var han riksdagsman. Tidningen porträtterar honom.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 621608925

Visningar 122

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 46 1941 Vilhelm Moberg, Gamla Stan, Hangö, Nils Ferlin, Sven Erixson

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

373 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?