Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1940.

Omslaget: Signe Hasso.

Reportage: Det är en prövning att vara husmor just nu. P g a kriget riskerar många kvinnor att stå där med ett tomt skafferi och en hungrig familj. Såningsmannen listar de produkter som snart kommer att försvinna helt från Sverige. Citrusfrukter försvinner snart. De är dock inte livsviktiga, skriver tidningen. Margarin finns inte längre. Tidningen har hela listan på basvaror som inte längre finns att tillgå, eller som är på väg att sina.

Reportage: Världskriget är mycket intensivt i Medelhavsområdet just nu. Tidningen publicerar därför en karta med utmärkta symboler som visar var någonstans de krigförande länderna befinner sig.

Reportage: Benito Mussolini har gjort klart vilka landområden Italien kräver och tänker erövra. De är: Staden Nice med omgivningar, ön Korsika, staden Tunis i Tunisien, området Savoyen i Frankrike, staden Djibouti i Afrika och ön Malta. Italien måste ha dessa områden, säger Mussolini. Tidningen förklarar Italiens krav.

Artikel: I Bergsjö i Hälsingland finns det något så ovanligt som en kvinnlig brevbärare! Hon heter Astrid Larsson och nu är hon på bild.

Bild: Ett nytt baptistkapell har byggts i Mullhyttan nära Fjugesta. Huset är på bild.

Bild: Vaktmästare Albert Hallman i Sundsvall har fyllt 50 år. Nu publicerar tidningen en bild på honom och beskriver hans förtjänster.

Bild: Tidningen publicerar en bild på en familj i fyra generationer. Äldst är Karl Herman Plantin. Han bor i Skarpemo i Härja socken nära Tidaholm. Georg Simon Plantin från Härlingstorp, Madängsholm. Sven Göran Plantin från Bälteberga, Madängsholm. Maud Agneta Plantin.

Bild: I Hjörne, Åskloster, Veddige socken utanför Varberg finns ett vandrarhem. Nu är det vandrarhemmet på bild och man beskriver det.

Bild: I Arvidsjaur, vid sjön Storavan ligger en ensam gård som heter Nyåker. Tidningen publicerar en bild på gården och berättar om den. Här bor hemmansägare Frans Persson.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 623735325

Visningar 142

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 25 1940 Maud Platin, Italien, Mullhyttan, Albert Hallman,Åskloster

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

386 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?