Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1940.

Reportage: Tidningen har träffat Fyrvaktmästare Hagström. Efter många år ute på Landsort har han nu pensionerat sig. Han berättar om allt han har varit med om på Landsort. Bild på fyren och på Hagström. Han berättar också om sina år vid fyren Fjuk, vid Segerstads Fyr, Storkläppen. I reportaget får vi veta mer om de yttersta fyrarna som Sverige har längst ut, nu under kriget.

Reportage: Maja Schmidt är generalska och nu har hon fått ett pris för sina insatser inom Lottakåren. Man betonar lottornas betydelse i Finland just nu. Bild på Maja Schmidt och på lottor. Här beskrivs Lottakårens aktiviteter.

Reportage: Sven-Olov Sandberg är en populär operasångare i radion. Men en gång var han journalist! Tidningen har träffat honom. Bild på hans och hustrun Gunnel Sandberg medan de promenerar utanför gården i Roslagen.

Artikel: Ryssland har invaderat Finland. Engagemanget är stort i Sverige just nu för vårt finländska brödrafolk. En av dem som vill göra något är professor Björn Collinder i Uppsala. I solidaritet med Finland anordnar han nu kurser i det finska språket. Kursen kommer att sändas i radio och målgruppen är de svenskar som vill ta emot finländska flyktingar. Finska är inget lätt språk att lära sig, men det låter i alla fall som det stavas, säger Björn Collinder.

Artikel: Sveriges modernaste förskola har byggts i Norrköping. Den heter Majgården och den finns i stadsdelen Oxelbergen. Anläggningen kostade 157 000 kronor. Bild på det supermoderna huset, invändigt och utvändigt.

Artikel: Forshaga musikcirkel fyller 10 år! På bild ser vi alla musiker.

Bild: Den första kullen barn från Finland har kommit till Sverige. Tidningen visar en bild på dessa barn, med sina namnskyltar hängande över halsen. De verkar lättade över att ha kommit över till fredens Sverige.

Bild: Två unga finska kvinnor har tillbringat den senaste tiden i Hälsingland. Vi ser dem på bild. Den ena är Rauha Palunen. Hon kommer från Helsingfors men hon är född i Björneborg. Den andra heter Rauha Rakel Oras. De håller till i Älgered nära Bergsjö. Palonen är duktig på att prata svenska men Rauha kämpar fortfarande med det.

Bild: Bergsforsbron mellan Sundsvall och Härnösand har rasat! Tidningen publicerar en bild på den förstörda bron.

Bild: Trollhättan har fått en ny idrottshall. Vi ser den nyuppförda byggnaden på bild. Projektet kostade 180 000 kronor.

Bild: I Arbrå har barnen gått samman för att hjälpa barn i Finland i denna svåra tid. På bild ser vi barnen från Flästa nyårsgåva i Arbrå. De har också skapat matpaket åt Finlands folk.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 617395776

Visningar 201

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 4 1940 Fyrar, Landsort, Finland, Fjuk, Maja Schmidt, Collinder

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

384 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?