Beskrivning

Tidningen Se från 1942.
Reportage: SE har besökt Hudiksvall och här skildras staden i ett reportage. Det kallas för "Glada Hudik" men när SE var där så var det inte speciellt glatt. Snarare kallt, bistert och ganska tråkigt. Bild från Storgatan i Hudiksvall. Man träffade flera intressanta personer i Glada Hudik. På bild ser vi: Sven Brun, apotekare. Stellan Arvidsson, stadsfullmäktiges ordförande. Erik Westlin, drätselordförande. Bernhard Erfors, kyrkoherde. Gunnar Ahl, chef på Handelsbanken i staden. Krögaren på Stadshotellet, "Mocken" Westberg. Elvaåriga Kerstin Bryttegård. Åttaåriga Lillemor Malmquist. Tandläkare David Diamant. Landsfiskal Folke Hallgren. Arwid Bergström, pensionerad lärare. Bertil Erwald, stadsläkare. Herbert Sehlberg, skidlöpare. Eric Arndt, välbeställd konsul i Hudik. Seymer Sundström som säljer herrkläder i sin butik.

Reportage: Trafiken till Gotland har lamslagits den här vintern på grund av hemska förhållanden. Det har varit en av de värsta vintrarna hittills. På bild ser vi fartyget Drotten fastfruset i isen.

Reportage: Moje Åström är Sveriges svar på Walt Disney. Tidningen träffar honom i tecknarstudion. På bild ser vi Inga Blomberg, Inga-Maj Widlund, Rhoda Leijer, Algot Bergström.

Reportage: Tidningen har träffat Ossian Elgström. Han är konstnär och han håller till i Torekov.

Reportage: SE har besök Rättvik och nu skildrar man en flygövning som ägde rum på isen på Siljan. Det var fruktansvärt kallt den här dagen men flygförsvaret måste ändå öva. Dessa aktiviteter är viktiga för vårt försvar i dessa oroliga tider.

Bild: Ingrid Wärn är på en helsidesbild i tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 622862662

Visningar 137

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 12 1942 Hudiksvall, Ossian Elgström, Moje Åström, Bryttegård, Eric Arndt

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?