Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Georg Rydeberg.

Reportage: Vid Ringseleforsen norr om Arjeplog, nära Sädvvájávrre och Simselet har ett nybyggarsamhälle byggts upp på kort tid. Här bor de arbetare som bygger ett kraftverk i närheten. Det ska bli Ringsele kraftstation. SE har varit där och nu skildrar man platsen och människorna där i ord och bild. Det är Bolidens gruvaktiebolag som har investerat. Gruvan i Laisvall tillhör de industrier som behöver energi. Bild på ingenjör Gösta Domnér. Bild på fruarna Greta Aastrup och Maj Platzer. Bild på Maj Platzers lilla barn. Sjuksyster Margareta Berger. Bild på Åke Aastrup. Annie Tallberg. Majby Granberg.

Reportage: I snart ett år har Örebro plågats av en pyroman. Gunnar Öfwerström är på bild. Han medverkar i jakten. Det gör också polismästare Sigurd Beckman.

Reportage: I norra Frostviken på gränsen mellan Jämtland och Lappland har jägaren John Högström gett sig ut för att skjuta en björn. Renar i området har nämligen blivit rivna av björn. SE var med med kameran när John Högström fällde björnar. På bild ser vi även hans kollega Sixten Hjel.

Reportage: Det är brist på damstrumpor nu under kriget. Tidningen följde med Ingrid Blombergsson i jakten på nya strumpor.

Reportage: Varubristen och krisen märks verkligen nu. SE gav sig ut i Stockholm för att skildra bristen på mat och desperationen hos många stockholmare. Bilder från torghandeln på Mälartorget i Gamla stan.

Reportage: Gunnar Ollén är en mästare på bordtennis och samtidigt docent. SE har träffat honom.

Reportage: SE porträtterar Rita Hayworth.

Reportage: SE porträtterar Anine Johansson.

Bild: Från Karlskoga kommer Lola Söderström. Nu är hon på en helsidesbild i tidningen.

Annons: Helsidesannons: Luxor radio.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektnr 626097570

Visningar 159

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 48 1942 Arjeplog , Gösta Domnér, Sixten Hjel, Maj Platzer, Rita Hayworth

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

382 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?