Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Nils Poppe.

Reportage: Tidningen har besökt Kumla för att skildra skotillverkningen och nykterheten där. Kumla har precis blivit stad och stoltheten över detta är stor bland dem som bor i Kumla. Det bor 6 000 invånare i Kumla och det finns 38 skofabriker där. På bild ser vi bl a Leon And. Han arbetar i en skofabrik. Bild från Kumla hotell. Bild på Algot Dohlwitz. Han är bokhandlare i Kumla. Bild på 19-åriga Dagny Wallengren från Hallsberg.

Reportage: Tidningen har också besökt byn Åbytorp utanför Kumla. Man var med på gudstjänsten där. Bild på Eskil Gustafsson från Långgälla. Man håller till i ett enkelt missionshus.

Reportage: SE har varit i Boden. Här har ett nytt centrum byggts upp dit finska krigsbarn anländer. Vi ser alla barnen på bild när de kommer dit. Barnen ser förvirrade ut. Förmodligen beror det på att de bara pratar finska och inte förstår vad de vuxna omkring dem säger. 1 000 barn har hittills kommit till Boden från Finland. SE uppmanar alla läsare att bidra till de finska barnen med pengar eller annat. De flesta svenskars tankar går till broderfolket i öster just nu.

Reportage: Ecklesiastikminister Gösta Bagge har besökt Änge i Undersåker utanför Åre. Där togs han emot av samer. Det var en stor dag för dem när de fick träffa statsrådet.

Reportage: Prins Bertil fyller 30 år! Nu hyllas han i tidningen.

Reportage: SE har följt med ett stort fartyg ända upp till Arkangelsk vid ishavet. På bilderna skildras hur den strävsamma besättningen kämpar mot nedisningen i fruktansvärda vinterförhållanden.

Bild: Stjärnan Hjördis Genberg är på en bild på en helsida. Hon kommer från Timrå.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 622687935

Visningar 145

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 9 1942 Kumla, Gösta Bagge, Algot Dohlwitz, Leon And, Boden, krigsbarn

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

382 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?