Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1913.

Reportage: Per Brahegymnasiet i Jönköping har precis byggts klart. Vid den här tiden heter skolan Jönköpings högre allmänna läroverk. Konstnären Georg Pauli har precis fullbordat en stor dekorativ väggmålning i byggnaden. Idun publicerar en bild på konstnären invid verket. Georg Pauli skriver själv om skolbyggnaden och om arbetet med den enorma väggmålningen.

Reportage: Kampen för kvinnors rösträtt går vidare. Nu har det varit stor världskongress för rösträtten i Budapest. Iduns korrespondent rapporterar. Det är Hilda Sachs som har besökt konferensen i Ungern. Här fanns kvinnor från hela världen som berättade om läget i sina hemländer. Från Sverige fanns talarna Anna Wicksell och doktor Gulli Petrini. Vid banketten talade Frigga Carlberg.

Reportage: Midsommartinget har anordnats i Visby på Gotland. Idun publicerar flera bilder. Ungdomar från hela Norden samlades vid Högklint. I Kneippbyn sjöng man "Du gamla du fria" tillsammans med den tillresta finlandssvenska ungdomen.

Reportage: Hjalmar Norrström från Eskilstuna fyller 60 år. Han är en firad konstnär. Han har sin ateljé ute på Storängen i Nacka. Nu hyllar Idun honom på en helsida.

Reportage: Marcel Brindejonc des Moulinais är en berömd fransk flygare. Nu har han besökt Stockholm och Idun träffade honom. Bilder på honom och hans flygmaskin.

Reportage: Idun har besökt Algeriet på sommaren. För en svensk som älskar solsken blev det till slut för mycket av den varan. Man kunde knappt andas i värmen. Det var en exotisk blandning av afrikansk kultur och europeisk, franskt och arabiskt.

Reportage: Italiens kung Victor Emanuel III har besökt Sverige.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 601115700

Visningar 295

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 27 1913 Jönköping, Per Brahegymnasiet, Georg Pauli, Algeriet, Gotland

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

385 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?