Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1913.

Reportage: Det har varit stor Friluftsfest i Säterdalen i Säter. På bild ser vi mängder av människor som har samlats till festen. Det uppskattas att 20 000 besökare kom till Säter! Vid amfiteatern i Säterdalen spelades ett skådespel. Bilderna är tagna av fotografen Edith Eriksson i Säter.

Reportage: Idun har besökt Rosendals slott på Djurgården. På bild ser vi det in- och utvändigt. Här berättas om slottet och hur tillvaron är där just nu.

Reportage: Det italienska kungaparet har besökt Stockholm. Mottagandet var överdådigt. Idun har bilderna från ceremonierna utanför Kungliga slottet och på de kungliga från Italien.

Reportage: Axel Ihrmark är missionsdirektor. Nu skriver han om kyrkans mission. Flera hundra miljoner människor i hedniska områden runt om i världen har kristnats. Axel Ihrmark skriver om hur västerlandet har gjort succé ute i kolonierna och hur man har lyckats civilisera okunniga infödingar och lyft upp dem andligt och kunskapsmässigt.

Reportage: Författaren Hildur Dixelius-Brettner uppmärksammas med en bild och en text i tidningen.

Reportage: Idun har besökt nordspetsen på Själland i Danmark. Man utgick från Köpenhamn och reste vidare norrut. Här är reseberättelsen! Bild på ett vackert badhotell i Gilleleje. Översiktbild på orten Gilleleje.

Reportage: Författaren Sven Lange från Danmark intervjuas.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektnr 598117078

Visningar 220

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 28 1913 Säter, Rosendals slott, Axel Ihrmark, Hildur Brettner

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

385 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?