Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Evy Björkström.

Reportage: Tidningen har träffat Elise Ottosen-Jensen. Hon är känd som Ottar och hon har vigt sitt liv åt att informera om sexualitet och sexualliv. Tidningen träffade henne i hemmet på Norr Mälarstrand. Man följer också med henne på jobbet på RFSL och skildrar verksamheten där. Här får vi se hur det går till när man tillverkar preventivmedel. Bild på Mödrahemmet för ensamma mödrar, finansierat av kungen. Vi får också följa med när Elise Ottosen-Jensen föreläser och upplyser gamla och unga om sexualitet.

Reportage: Fartyget S/S Drottningholm har rest från Göteborg till New York, mitt under kriget. Farorna är många ute på Atlanten. Tidningen visar bilder på några av dem som var med: Erik Georg Johansson, övermaskinist. Harald Söder, läkare ombord. Lilly Wegelius, sjuksköterska. Märta Wilén, frisör ombord. Stig Grundell, bartender. Bo Lindorm och Chaterin Lindorm.

Reportage: Tidningen har besökt Borås. Där hos Ahremarks, en textilindustri, träffade man några käcka flickor som arbetar som sömmerskor. De har plötsligt vunnit massor av pengar på lotteri. Det handlar om fyra unga kvinnor som har inkasserat 100 000 kronor! Hela deras liv har förändrats. Vi ser dem på bild. De är: Alfhild Pettersson, Iris Svensson, Märtha Karlsson, Ruth Thunström. Hela Borås pratar om dessa fyra flickor nu, eftersom de har tagit hem storkovan. Nu berättar de för SE vad de ska göra med alla pengar.

Reportage: Beredskapstiden är inne på det tredje året nu. Sveriges försvarsvilja är alltjämt god, men visst tar det på krafterna ibland. SE skildrar beredskapen så här långt.

Reportage: Tidningen porträtterar några av vår tids mest populära tecknare. På bild ser vi: Rit-Ola, representant för den yngre generationen tecknare. Knut Stangenberg, Therese Fant,

Reportage: Våren har kommit till Stockholm och tidningen fotograferar människor som njuter av solen på Hötorget. På bild: Ann-Mari Carlberg, John Hällersten, Gaby Stenberg, Gunnar Hillgren, Alf Hell.
SE har träffat Hermes Gymnastikklubb. Nu ser vi på bild hur flickorna dansar. På bild: Heidi Björnström, gymnastikdirektör Karin Harvig, Ulla Fahlström, Elsa Stäring, Maud Törnblom, Alice Bärgen, Margit Kling.

Reportage: Bengt Nordenskiöld visar fotografier ur sitt liv och berättar om det.

Bild: Lillemor Edler är på en helsidesbild. Hon är skådespelare.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 623033703

Visningar 100

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 17 1942 Elise Ottosen-Jensen, Karin Harvig, Knut Stangenberg, Alf Hell

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?