Beskrivning

Tidningen Se från 1943.

Reportage: SE har besökt Helsingborg. Lokalbefolkningen har döpt det till "Sundets pärla". Det här är en trevlig stad, med trevliga människor. Men på andra sidan sundet rasar kriget. Bild på det vackra Rådhuset och statyn över Magnus Stenbock. I förgrunden och på andra bilder ser vi vackra Elsie Albin som agerar fotomodell. Hon kommer från Helsingborg. En skylt pekar mot Helsingör, men det har inte gått någon färja på flera år. Det känns märkligt, tycker helsingborgarna. Medan SE var i Helsingborg passade man också på att besöka Lantbruksexpo. Bilder på: Theodor Ankarcrona från godset Boserup. Åttaåriga Ulla Kihlberg. Prinsessorna på Haga var också där! Bild på Carl Peyron. Stina Peyron. Birgitta Rydbeck-Heyman. Agronom Knut Knutson. Chefredaktör Runar Karlströmer. Henry DUnker, direktör för gummifabriken.

Reportage: För två år sedan startade Rune Lindström "Himlaspelet" i Leksand. Nu ser det ut att bli en årlig tradition! SE besökte Leksand under Himlaspelet. Bild på Rune Lindström och hans familj samt övriga deltagare: Berit Romson, Bengt Dahlbäck.

Reportage: SE har besökt Vimmerby Marknad. Det var folkfest. Bilder på: virkeshandlare Walfrid Sandgren m fl.

Reportage: Statsminister Per Albin Hansson har ett sommarställe i Vishamn vid Ingarö. Tidningen har besökt det.

Reportage: Nyktra ungdomar har firat midsommar i Kalmar. SE var där med kameran. På bild: Knut Gruffman från Stockholm. Siv Gadd från Vänersborg.

Reportage: Brittiska och amerikanska bombplan har attackerat Sicilien. SE har de senaste bilderna från dramat i Medelhavet.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 630432733

Visningar 64

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 30 1943 Helsingborg, Leksand, Vimmerby, Carl Peyron, Knut Gruffman, Siv Gadd

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

361 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?