Beskrivning

Tidningen Se från 1942.
Reportage: Se har träffat och fotograferat de hallåmän som arbetar på Sveriges Radio. Det finns fler än bara Sven Jerring och Gösta Knutsson! Bilder och presentationer av Lars Madsén, Pontus Boman, Per Lindfors, Manne Berggren, Carl-Åke Wadsten, Sverker Löf, doktor Sven Wilson, Henrik Dyfverman. Det här är trygga män med trygga röster i etern!

Reportage: Under julen rådde det febril aktivitet på Centralsstationen i Stockholm. SE var där för att skildra alla tågresenärer som ville ge sig ut i landsorten för att fira jul med nära och kära. Bilder på: Ernst Bengtsson från Bollnäs. Unga resenären René Grün som var på väg till Åre. Postarbetare Algot Wernet. Polisen Bror Grip. Gunnel Österberg från Forsmo i Långsele.

Reportage: Sjömännens tillvaro är högst osäker just nu. Det finns inga skyddsrum på sjön och att ge sig ut i båt kan vara förenat med livsfara. Tidningen har följt med några sjöbjörnar och skildrar deras situation.

Reportage: Det är inte lätt att vara rökare nu under kriget. Att få tag på kvalitativa cigarretter är svårt. Tidningen publicerar flera fotografier på Hampe Faustman. Han är skådespelare och stolt rökare. Hampe Faustman demonstrerar hur man kan röka nu i ransoneringstider.

Reportage: Kriget i Fjärran östern rasar vidare. Med hjälp av illustrationer förklarar tidningen trupprörelser och styrkemätningar i trakterna kring Kina, Japan och Sydostasien.

Reportage: Japan har invaderat Hongkong. Den svårt sargade staden är numera under japansk kontroll, och det gillas inte av Hongkong-kineserna. Situationen är dramatisk i Hongkong och här skildras den i ord och bild.

Reportage: Svenska akademien har haft högtidligt möte i Börssalen. SE var där.

Artikel: En stor lada har brunnit på Lidingö och ett ungt par var nära att bli lågornas rov. SE rapporterar.

BILD: Solveig Lagström är på en helsidesbild i tidningen. Hon är skådespelare.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 623552929

Visningar 102

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 1 1942 Sverker Löf, Henrik Dyfverman, Hampe Faustman, René Grün, Algot Wernet

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

382 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?