Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1953.

Omslaget: Elsa-Marianne von Rosen och Allan Fridericia.

Reportage: Elsa-Marianne von Rosen är balettdansös. Hon är 29 år och förälskad i Allan Fridericia, teaterhistoriker från Danmark. Idun träffar paret. Flera vackra bilder på Elsa-Marianne von Rosen.

Reportage: Gunnar Reinhard är lektor på Södra Latin i Stockholm. Idun träffar honom där och fotograferar honom. Han tycker att ungdomarna bör stänga av radion för att lättare kunna koncentrera sig på studierna.

Reportage: Idun träffar Hans Hammar, kyrkoherde i Norra Rörum utanför Höör. Han har gjort enorma insatser för den egna församlingen. Det kallas för "Miraklet i Hallaröd". Många bilder, bl a på kyrkoherdens fru Ann-Mari Hammar och barnet Anna Karin Hammar.

Reportage: Idun har besökt Hammerfest i Norge. Fisken som fiskas här är fantastisk!

Reportage: Vijaya Lakshmi Pandit är en skicklig diplomat och politiker från Indien. Hon är den första kvinnliga ordföranden någonsin för FN:s generalförsamling. Nu intervjuas hon i Idun.

Reportage: Om mannen i ett äktenskap är otrogen, och hans hustru väljer att skilja sig bara för detta, är inte hennes beslut mer klandervärt än mannens? Maken frestades och gjorde ett omoraliskt snedsteg, men är det inte ännu värre att riva upp barnen från familjens trygghet, undrar Idun i ett reportaget som handlar om vår föränderliga syn på äktenskapet.

Artikel: Flickan Anna Lagercrantz och hennes lekkamrat Katarina Fagerholm är på bild. Anna Lagercrantz pappa Magnus Lagercrantz har varit på tjänsteresa och köpt nya leksaker till sin dotter. Nu visar de två flickorna upp sina leksaker i Idun.

Artikel: Karin Medin är gymnastikdirektör. Nu är hon fotograferad framför sin bostad i Friluftsstaden i Malmö.

Bild: Hans-Fredrik Brinck och Marianne Peyron har gift sig. Idun var på plats och tog en bild på det lyckliga paret under festen.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 633135982

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 43 1953 Elsa-Marianne von Rosen, Gunnar Reinhard, Hans Hammar, Karin Medin

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

382 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?