Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1930.

Reportage: Husmodern förmedlar berättelsen om Stormor i Dalom, eller Margareta Hansdotter som hon egentligen hette, Hon levde som prästfru i Leksand på 1600-talet. Nyligen uppmärksammades hon på Stockholmsutställningen 1930. Stormor i Dalom är nämligen urmoder till många framgångsrika människor i Dalarna, och hon anses därför ha haft utmärkta rasegenskaper enligt Herman Lundborg, chef för Rasbiologiska institutet. Herman Lundborg vill nu att alla som vet att de är släkt med Stormor i Dalom ska ge sig till känna. Han vill undersöka deras rasegenskaper.

Reportage: Är det bra att gifta sig ung? Husmodern har frågat några kända personer om saken. Håkan von Eichwald och Maritta Marke är båda 22 år. Dagmar Walder var 17 år när hon gifte sig. Ellen Sandels var 19 år.

Reportage: En Husmoder har mycket att stå i, men som kvinna bör hon också tänka på sitt eget utseende. Tidningen ger tips på hur du som husmor kan vårda din kropp, ditt hår och din allmänna elegans. Att känna sig vacker mår alla bra av.

Reportage: Vad kostar egentligen ett bröllop? Husmodern går igenom allt som behöver köpas och vad det kostar.

Reportage: Varför får inte kusiner ärva? Det finns faktiskt goda skäl till det, förklarar advokat Sigrid Beckman.

Bild: Vackra Tyresö slott har precis överlämnats till Nationalmuseum. Snart kommer allmänheten att få gå in i de vackra salarna för första gången. Husmodern publicerar två bilder, en utvändigt och en invändigt på slottet så som det ser ut just nu.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 633416257

Visningar 65

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 19 1930 Stormor i Dalom, Sigrid Beckman, Maritta Marke, Dagmar Walder

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

387 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?