Beskrivning

Tidningen Folket i bild Kulturfront från 1973.

Reportage: Reportern Arne Setréus har rest till Kina på en resa arrangerad av föreningen Socialistisk debatt, en del av ABF. Han imponerades av vad han såg. Överallt i Kina fanns det maoistiska slagord och entusiasmen var enorm bland kineserna kring deras gemensamma samhällsprojekt. Arne Setréus bländades av deras ambitioner att arbeta kollektivt. Man bygger upp en bred, folklig kultur och situationen i Kina är fantastisk! Ett tidstypiskt och hyllande reportage om diktaturen Kina.

Reportage: Som en kontrast till reportaget om Kina publicerar tidningen också ett reportage om staden New York. Det här är helvetet på jorden, konstaterar Per Janse som har besökt staden. Kriminaliteten är enorm och hela staden är liksom på helspänn inför nästa skottlossning. Det är bullrigt och skräpigt. Klyftorna mellan raserna blir bara värre och situationen är desperat. Propagandan säger att alla kan lyckas i New York. I själva verket är det precis tvärtom, konstaterar Per Janse. Ett tidstypiskt och ensidigt negativt reportage om USA.

Reportage: Tidningen har besökt Midsommarkransen och det stora bageriet som heter San Remo och som ligger där. Det är KF som äger bageriet. Man skildrar bageriarbetarnas slit och man kritiserar dagens storskaliga bagerier. Uppblåsta bröd utan näring. På bild ser vi bl a Matti Sorsa som är bageriarbetare. De små bagerierna kommer att att försvinna nu under 1970-talet, skriver tidningen. I framtiden finns det bara själlösa fabriker. På fler bilder ser vi dem som arbetar som bagare: Eduard Yaasko, Sanna Hiryi, Otto Stadler, Sten Westerlund, Alan Nord, Arne Lundberg.

Reportage: Det jagas duvhökar som aldrig förr i Sverige. Många av dem säljs utomlands. Tidningen har träffat en som faktiskt har tillstånd att skjuta duvhökar. Han heter Vidar Markström.

Reportage: Ett år har gått sedan det första numret FIB Kulturfront kom ut. Jan Myrdal sammanfattar tidningens utveckling så här långt.

Artikel: FIB skriver att Dagens Nyheter tjänar många miljoner varje år på porr. DN:s annonsdirektör Stefan Melesko har redovisat hur mycket tidningen tjänar på annonser för sexklubbar och porr, men FIB tror att det handlar om fler miljoner än så. Stefan Melesko har räknat fel, slår tidningen fast. Nu ska Tidningsutgivarna inleda en utredning som ska visa hur mycket DN och andra dagstidningar tjänar på porr.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektnr 624464063

Visningar 112

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 1 1973 Kina, USA, Matti Sorsa, Stefan Melesko, Arne Setréus, Per Janse

Pris

149 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

385 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?