Beskrivning

Tidningen Se från 1968.

Reportage: I Perstorp har man börjat med damfotboll. Tidningen är med när laget Björnligan möter laget Domus. Tjejerna skriker "Iiih" när de närmar sig bollen och vissa av dem vågar inte skjuta. Tränare är Ove Månsson.
Reportage: Kim Hilton var en 13-årig scout. Han skulle ge sig ut på en vandring i Danderyd men hittades död i ett dike nära Mörby gård. Tidningen går igenom det tragiska fallet.

Reportage: Det har varit studentuppror i Stockholm. Vänstern försöker ta makten genom att ge sig ut på gatan, inspirerade av kravallerna i Paris. Bilder från Sergels torg. Studenterna säger att de kämpar för socialismen och för arbetarna. Men när tidningen frågar några vanliga knegare svarar de att studenterna i Stockholm inte vet någonting om hur de har det.

Reportage: Kårhusockupationen har ägt rum i Stockholm. Olof Palme var på plats. Tidningen skildrar den revolutionära stämningen. "I ett socialistiskt samhälle får alla vara med och bestämma. Nu är det bara en liten elit som får det", säger Anders Carlberg.

Reportage: Vilgot Sjöman står åtalad i USA efter att hans film Jag är nyfiken gul har visat hur Lena Nyman har samlag i ett träd.

Reportage: Tyngdlyftaren Bo Johansson från Göteborg gör succé. Tidningen träffar honom för att prata om tyngdlyftning.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 591971169

Visningar 275

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se nr 22 1968 Perstorp, Damfotboll, Danderyd, Kårhusockupationen, Vilgot Sjöman

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

391 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?