Beskrivning

Tidningen Se från krigsåret 1945

Reportage: Tidningen följer med fartyget HMS Mjölner ut på Östersjön. Det är en jagare byggd på Eriksbergs varv i Göteborg. På flera bilder får vi se hur den svenska marinen arbetar nu i krigstid ombord på HMS Mjölner.

Reportage: Tjeckoslovakien är Europas stålnäve! Landet lyckades överleva och stå emot tyskarna! Här berättas vad som kännetecknar Tjeckoslovakien. Karta över landet. Bild från Prag.

Reportage: Eric Ny är en friidrottare från Sala. Tidningen träffar honom och fotograferar honom. Eric Ny är inte bara elitidrottare, han är konstnär också. Bild från Eric Nys ateljé (Eric Ny dog i en seglingsolycka ett par månader efter att den här tidningen kom ut).

Reportage: Tidningen har fått en demonstration av den svenska militärens senaste fordon, tre amerikanska fordon av märket Jeep. På Lennart Nilssons bilder ser vi vad man kan använda en sådan Jeep till.

Reportage: Gunnar Turesson är trubadur från Arvika. Tidningen publicerar en låttext av honom och tar flera bilder på honom.

Reportage: Mellan Nya Guinea och Hawaii, i höjd med Marshallöarna ligger den lilla ön Tarawa. Nu har ön likviderats! Det har varit blodiga strider här och nu kan Se publicera ett unikt bildmaterial som ett dokument över den helvetiska kampen mellan väl förskansade japaner och oförtrutna amerikaner.

Reportage: Arthur Bergström från Falun är akrobat. Nu visar han upp sina konster för tidningen Se. När han turnerar i folkparkerna så kallar han sig för "Billy Ray".

Reportage: På översta våningen i Universitetsbyggnaden i Uppsala pågår just nu en konstutställning där studenter ligger bakom olika verk. På bild ser vi Uppsalakademiker som: Torsten Bergmark, Lennart Plengiér, Pontus Grate, Inga Henning.

Artikel: Civilingenjör Ture Rengman från Vänersborg hyllas. Han var i många år chefskonstruktör på Siemens. Nu arbetar han för Gröna Lund.

Krönika: Det är en stor händelse det som sker nu när de nazistiska dödslägren befrias. För första gången på allvar ställs vi inför den nakna gräsligheten. Varför är det så tyst om vad som har hänt i koncentrationslägren? Varför skriver inte Tidningarnas Telegrambyrå om detta, undrar PG Wermelin i en krönika.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 588043209

Visningar 171

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se nr 18 1945 HMS Mjölner, Gunnar Turesson, Tjeckoslovakien, Eric Ny, Tarawa

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

392 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?