Beskrivning

Tidningen Se från krigsåret 1945

Reportage: Läraren och sjuksköterskan Elsa Brändström är äntligen hemma i Sverige igen efter att ha gjort heroiska insatser ute i kriget.

Reportage: Tidningen har åkt Inlandsbanan, från Kristinehamn till Gällivare, via Mora, Sveg, Östersund, Storuman och Arvidsjaur. Bild från Dorotea. Det är stora ånglok som körs på sträckan. Bild på Sveriges yngsta stins. Hon heter Aina Karlsson och hon arbetar i Brånad i norra Härjedalen. Hon är bara femton år.

Reportage: Situationen i stadsdelen Södermalm i Stockholm är fruktansvärd för många. Tidningen hälsar på i gårdshuset på Kocksgatan 50 och lägenheten högst upp. Där bor familjen Persson med nio månader gamla Gull-Maj som är angripen av Engelska sjukan. Så ser det ut i den trånga lägenheten. Vinden blåser rakt igenom, något som är mycket dåligt för svårt sjuka Gull-Maj.

Reportage: Sveriges modernaste barnsjukhus finns i Helsingborg. Tidningen har varit där. Sjukhuset möjliggjordes tack vare en donation av konsulinnan E Banck. Bild på när olika barn får behandling inne på sjukhuset. Här finns en fantastisk ny uppfinning som heter kuvös, eller "couveuse" som den stavas här.

Reportage: Filmaren Rickard Tegström från Umeå har varit ute på Holmön utanför Umeå och nu kan vi se hur säljakten går till där.

Reportage: Japan invaderas just nu av de vita, skriver tidningen. Se har dramatiska bilder på hur en japan begår självmord, i stället för att tas till fånga av amerikanerna. Han kastar sig ut för en klippa på ön Saipan.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 587242248

Visningar 434

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se nr 11 1945 Elsa Brändström, Inlandsbanan, Södermalm, Rickard Tegström, Japan

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

388 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?