Beskrivning

Tidningen Se från krigsåret 1945.

Reportage: Rapporterna och bilderna från koncentrationsläger som Buchenwald och Belsen chockade en hel värld. Nu kommer dock de första rapporterna om Auschwitz och situationen där är om möjligt ännu värre! I Auschwitz förintades fyra miljoner människor, skriver SE. Det går knappt att ta in, alla ohyggligheter som har utspelats här. Tidningen publicerar bilder på offer för Förintelsen, varav några var prominenta och välkända, t ex Professor Henri Limousin, Professor Bertold Epstein, överläkare vid barnkliniken i Prag, neuropatologen Sigismund Fischer från Prag och andra medlemmar av intelligentsian. Vi ser på de fruktansvärda bilderna hur förhållandena var inne i Auschwitz. Tidningen publicerar också ett förbrytargalleri över dem som var närmast ansvariga för Förintelsen. Det här är vittnesskildringar som aldrig får glömmas bort. Bilder på barn som befrias från lägret av Röda Armén. Lidandet vet inte gränser! Så såg det ut inne i lägret när Röda armén kom dit. Bild på en ugn med ett bränt lik inuti.

Reportage: Det har varit ett stort bröllop i Stockholms Synagoga. Det är judiska flyktingar som har gift sig. Tidningen var med. På bild ser vi flyktingarna Ruth Roseboom, Arrangören bakom allt var den unga flickan Lotte Fouchtbaum. Prins Carl av Sverige var på plats och de judiska flyktingarna visade honom respekt och tackade för Sveriges alla insatser för judiska flyktingar. Även om giftermålet var en glad sammankomst så bär alla trauman från kriget. Det märks i sättet de reagerar på att befinna sig i Stockholm.

Reportage: SE har besökt Smedstorps slott utanför Tomelilla. Ny ägare till slottet är Gunnar Olsson från Malmö och nu har han ordnat ett populärt krönikespel där. Tidningen besökte evenemanget och tog bilder på slottet.

Reportage: Från Hälltorps gård mellan Nora och Lindesberg kommer Anna Larsson, en 23-årig kvinna som har letat sig in i världseliten inom idrotten. Tidningen träffar denna fantastiska löpartalang på Hälltorps gård.

Reportage: Sverige startar sin första liga för speedway i Sverige, eller "Dirt-track racing" som det kallas här.
Reportage: Malte Larsson från Tureberg i Sollentuna är en fantastisk orienterare. Nu intervjuas han i SE.

Reportage: Det är äntligen fred! Nu kommer danskarna i strid ström över sundet. Tidningen var med när mängder av danskar tog färjan över till Malmö för att shoppa loss i ett utbud som de inte har haft hemma i Köpenhamn. Uppståndelsen blev bl a stor när danskarna upptäckte att det fanns choklad att köpa i Malmö! Choklad har man inte sett på många år i Danmark.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 597421700

Visningar 301

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 37 1945 Auschwitz, Förintelsen, Nora, Smedstorps slott, Speedway

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

373 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?