Beskrivning

Tidningen Femina från 1960.

Reportage: Sven Gillsäter är fotograf. Han är också pappa till Pia Gillsäter. Nu träffar tidningen dem båda tillsammans och Sven Gillsäter får berätta hur han som ensamstående man lyckas ta hand om sin dotter, samtidigt som han reser världen runt och fotograferar!

Reportage: Birger Ljungquist kallas för "Bibbi". Hans hustru heter Märta Ljungquist. Nu träffar tidningen paret och de berättar hur de har lyckats hålla sitt kärleksförhållande vid liv så länge. De bor i en smakfull ateljélägenhet på Södermalm. Birger Ljungquist är konstnär.

Reportage: Tidningen har frågat några män vad de tycker är mest attraktivt hos en kvinna. På bild ser vi dem som svarar. De heter: Rolf Lagerson, Pelle Åberg, Allan Richard, Olle Ekelund, Bertil Wahl, Hasse Bratt. Kvinnor ska vara vackra, men de får inte spegla sig FÖR mycket, tycker en av dem. Karlarna visar också på bild hur de vill att kvinnor ska klä sig.

Reportage: Världens vackraste flickor finns i Sverige, slår Femina fast. Svenska karlar är bortskämda som är omgivna av drömblondiner, tycker tidningen. Men vi kvinnfolk har en del att lära ut till karlar! Tidningen skriver om skillnaderna mellan könen och hur viktigt det är för kvinnor att lära ut män att inte bli knölar!

Reportage: Femina har rest till Korsika och hamnstaden Ajaccio. Här är resereportaget!

Artikel: Ulla Lena Benson och hennes väninna Kerstin Eriksson ska resa till Peru och arbeta i slummen där. Tidningen berättar om deras äventyr och publicerar en bild på dem. Ulla Lena Benson kommer från Jönköping.

Artikel: Maria Guldebrand är skolkökslärarinna i Göteborg. Nu har hon lärt ut några unga män som går på Chalmers att laga mat. Ibland kan det vara bra för karlar att kunna laga mat också! På bild ser vi dem alla: Maria Guldebrand, Yngve Olsson från Lund, Nils Jönsson från Ystad, Bertil Eskilstorp från Getinge och Bo Pettersson från Trelleborg.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 618537916

Visningar 156

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 17 1960 Pia Gillsäter, Maria Guldebrand, Birger Ljungquist, Bertil Wahl

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

378 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?