Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1947.

Reportage: Vår prins Gustaf Adolf är död. Han dog i en fruktansvärd olycka. Husmodern minns prinsen och publicerar bilder på honom och familjen. Vilken lycklig tid de hade, innan prinsen rycktes ifrån dem i en fruktansvärd olycka. Bilder på prinsessorna på Haga och på familjen samt bilder från prinsens liv. Här beskrivs också hur Gustaf Adolf var som familjefar till sina barn, Hagasessorna.

Reportage: Husmodern har besökt Skellefteå. Nu beskrivs arkitekturen i staden. Här finns ingen funkis med stora fönster. Förmodligen beror det på att det är så opraktiskt när det är kallt. Man träffar Sigrid Nygren som är stadens enda kvinnliga läkare. Bild på henne. Bild även på överläkaren på lasarettets röntgenavdelning i Skellefteå, dr Zachrisson. Bild på hans son m fl.

Reportage: Gösta Knutson, Pelle Svanslös skapare har firat sin förlovning med Fröken Erna Eng, en filosofistudent från Stockholms högskola. Pelle Svanslös är landets mest populära sagokaraktär och älskad av barn i åldrarna 3 till 12.
Reportage: Vid Ulvsby utanför Sunne finns Sveriges första kvinnliga präst någonsin! Hon heter Signe Eriksson. Tidningen reser till Ulvsby Herrgård för att prata med henne. Hon är värmländska och uppvuxen i ett frikyrkligt hem i Rud utanför Arvika. Fadern är skräddarmästare och har ett litet lantbruk.

Reportage: Författaren Olle Strandberg presenteras i tidningen. Man åker hem till honom och tar bilder. Han bor på Norra Djurgården och han har ett rymligt kök. Hustrun är också på bild. Hon heter Majken Torkeli-Strandberg och är pianist och skådespelerska.
Reportage: Prostinnan Elin Pehrsson bor på Djurgårdsgatan i Göteborg. Nu fyller hon 75 år. Tidningen publicerar en text om henne och om prosten Per Pehrsson. Bild på Elin Pehrsson.

Reportage: Husmodern har gjort en gallupundersökning. Nu ska vi äntligen få veta: föredrar karlar att gifta sig med en flicka från landet eller en storstadskvinna?

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 601166225

Visningar 357

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 6 1947 Gustaf Adolf död, Skellefteå, Majken Torkeli, Olle Strandberg

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?