Beskrivning

Svensk damtidning från 1947.

Reportage: Arvprinsen Gustaf Adolf är död. Han förolyckades i en flygkrasch på Kastrups flygplats. Nyheten har plötsligen kastat in den svenska nationen i djup sorg. Svensk Damtidning var med när Gustaf Adolf lades till sin sista vila, älskad av ett helt folk. Händelsen har fått många svenskar att reflektera kring livets förgänglighet. Under begravningen talade ärkebiskop Erling Eidem om den tröst vi kan finna i Guds kärlek. Det känslosamma talet publiceras här i sin helhet.

Reportage: Vårt danska broderfolk har visat sin respekt till Gustaf Adolf. Dödsfallet ägde rum på dansk mark. Det var kronprinsessan Ingrid av Sverige som ansvarade för utformningen av de danska hyllningarna. På bild ser vi bl a hur kistan förs ombord pansarskeppet "Oscar II" för vidare färd över Öresund, mot Sverige.

Reportage: I ytterligare ett reportage skildras kistans ankomst till Sverige och de ceremonier som hölls i anslutning till detta. Tusentals Malmöbor väntade vid Malmö kaj när pansarbåten anlände. På bilderna ser vi bl a Prinsens adjutanter, major Sven Thofelt och major Nils Rabe.

Reportage: Sorgeakten i Storkyrkan i Stockholm skildras. Alla kungliga var där. Sveriges konung stöttar prinsessan Sibylla medan hon går in i kyrkan, tillsammans med de nu faderlösa prinsessorna. Bilder på de små prinssessorna på Haga, Hagasessorna medan de sörjer sin far och de försöker hantera det färska familjetraumat. Bild på när kungen sänker sitt huvud i en stilla bön. Bild på greve Folke Bernadotte. Han är scouternas högste ledare och som representant för dem vill han skänka en sista hälsning.

Reportage: Arvfurstens sista färd skildras, kortegen genom centrala Stockholm. Fler bilder på småprinsessorna som får hjälp och stöttning av barnfröken Ingrid Björnberg. Hela Sverige vill tacka prinsen för allt han har gjort för nationen och folket. Nu går tankarna till prinsessan Sibylla och, inte minst, prinsessorna på Haga.

Samt: Mode, relationer, hus och hem.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 607623567

Visningar 276

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Svensk dam 7 1947 Gustaf Adolf begravning, Erling Eidem, Sven Thofelt, Nils Rabe

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?