Beskrivning

Tidningen Femina från 1960.

Omslaget: Carina Folmerz.

Reportage: Carina Folmerz, så heter Feminas omslagsbarn. Hon är fyra år och hon har födelsedag 28 augusti. Tidningen träffar henne och familjen i hemmet i Johanneshov. Pappan heter Sven Folmerz och han är ingenjör. Mamman heter Ingrid Folmerz. Familjen har ett sommarställe på Tyresö där Carina Folmerz brukar leka i lekstugan.

Reportage: Nils Stille är disponent. Nu får Femina komma hem i hans fantastiska bostad vid Kevinge i Stocksund. Hustrun heter Ingeborg Stille. Det är en modern bostad och i trädgården finns en privat swimming pool! Vilken praktfull bostad de har, familjen Stille!

Reportage: På Lidingö har en ny förening startats. Den heter Lidingö grannhjälp. På bild ser vi Anna Bodenstierna. Hon är en av de damer som har startat föreningen. Bild även på Astrid Hall och Ester Pettersson. Bild på fröken Mattis Nilsson. Bild på fru Vera Arn. Bild på Rut Jansson och hennes barn. De heter Ann-Kristina Jansson, Hans-Erik Jansson. På Lidingö hjälper husmödrar varandra!

Reportage: Femina intervjuar Asta Willén. Hon är familjerådgivare och hon konstaterar att en vanlig orsak till att gifta kvinnor mår så dåligt idag är att de känner sig isolerade. Efter en lång dag i hemmet kommer äntligen maken hem, men då är han trött efter arbetsdagen och han somnar bakom tidningen medan hustrun förbereder middagen. Bild på Asta Willén.

Reportage: Femina har besökt staden Baden i Österrike. Här är resereportaget.

Artikel: Fru Ida Carlsson i Uddevalla hyllas med en bild och en text. Hennes make har varit sängliggande och sjuk i många år, så Ida Carlsson har fått ta hand om allt ensam.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 630590671

Visningar 40

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 24 1960 Carina Folmerz, Nils Stille, Anna Bodenstierna, Asta Willén

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?