Beskrivning

Tidningen Femina från 1958.

Reportage: Maj-Britt Eriksson är författare. Femina intervjuar henne i hemmet på ön Ekholmen nära Nämdö utanför Värmdö. Här berättar hon om sin uppväxt och sin kärlek till skärgården.

Reportage: Vad är egentligen skillnaden mellan en sydländsk kvinna och en nordisk kvinna, förutom hårfärgen? Femina skriver om hur sydländska kvinnor aldrig skulle kunna tänka sig att gifta sig med en man från en lägre samhällsklass, medan detta faktiskt förekommer här uppe i Norden. Sydländska kvinnor brukar kritisera den nordiska kvinnans hy eftersom den är så ljus och därmed ömtålig. De anser också att nordiska kvinnor inte är tillräckligt feminina. Detta och fler skillnader belyses i detta reportage:

Artikel: Sven Swallert är ett geni, skriver tidningen. Han ligger nämligen bakom en mängd smarta uppfinningar. Nu visar han upp den senaste på bild. Det handlar om en hopfällbar scooter! Han kommer från Gävle och här berättas om hans framgångar hittills i livet.

Artikel: Direktör Per-Axel Brommesson är på bild. Han har nämligen skapat en ny restaurang på Stockholms Central!

Artikel: Fru Siv Bergquist och hennes väninna Ingrid Rydén är på bild. De håller på att hjälpa varandra med att permanenta håret.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 619875337

Visningar 187

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 38 1958 Sven Swallert, Maj-Britt Eriksson, Per-Axel Brommesson

Pris

109 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

371 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?