Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1948.

Reportage: Varifrån kommer egentligen ASEA:s stora vinster? Bild på ASEA-tornet som dominerar stadsbilden i Västerås. Husmodern går igenom ekonomin i företaget ASEA och funderar på vad som ska hända härnäst i företaget.

Reportage: Husmoderns reporter Margit Strömmerstedt intervjuar världsstjärnan Mae West i London.

Reportage: Marie Louise Cornelius bor i en vacker våning på Strandvägen i Östermalm, Stockholm. Tidningen fick komma in i hennes lägenhet och väl där fotograferade man Marie Louise Cornelius tillsammans med barnen Elisabet Cornelius och Sven Helge Cornelius. På bild visar fru Marie Louise Cornelius också upp sina vackra klänningar och hattar!

Reportage: I flera år skulle den tyska lärarkåren undervisa barn i nazismens förträfflighet. Hur ska alla lärarna i Tyskland göra nu, efter kriget? Om man tar ett tyskt barn till Sverige nu, kommer det barnet att sprida nazismens lära i Sverige, bara för att barnet har gått i tysk skola? Husmodern skriver om vad som ska hända i tyska skolor nu, efter kriget.

Reportage: Det har varit RIksmässa i Jönköping. Husmodern kan nu visa alla sinnrika uppfinningar för hemmet. Här finns en ny sorts bäddsoffa, som ser ut som fåtöljer. Här finns den rullande skurpallen. Här finns en ny sorts fönsterhake som är osynlig.

Reportage:

Objektnr 579504224

Visningar 146

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 22 1948 ASEA, Mae West, Marie Louise Cornelius, Nazism

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

373 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?