Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1943.

Reportage: Idun har fått komma hem till Arvid Runestam och hans familj i Karlstad. Arvid Runestam är biskop och nu intervjuas bl a hans hustru Lucie Runestam om hur det egentligen är att vara fru till en biskop och vad det innebär. Bilder även på barnen. Bilder på Biskopsgården i Karlstad, utvändigt och invändigt. Det är kristider nu under kriget och därför har familjen skaffat sig egna höns. Så är deras vardagsliv!

Reportage: Docent Einar Stenhagen och hans fru Stina Stenhagen är båda biokemister. Idun träffar detta framgångsrika forskarpar i deras bostad i Uppsala.

Reportage: Idun har träffat Ingrid von Dardel. Hon är ung dotter till Nils von Dardel. Precis som sin far så har Ingrid von Dardel nu börjat göra sig ett namn som konstnär! Nu visar Ingrid von Dardel upp de vårkläder som hon har skapat.

Reportage: Ubåt HMS Ulven har sprängts utanför ön Stora Pölsan nära Göteborg. Idun hedrar alla de 33 män som gav sina liv för fosterlandet genom att publicera bilder på dem på ett uppslag. Det var en tysk mina som detonerade.

Reportage: Bengt Hoffman är på bild och nu skriver han om hur viktigt det är för människor att ta ansvar.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 631394520

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 18 1943 Ingrid von Dardel, Arvid Runestam, Einar Stenhagen, HMS Ulven

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?