Beskrivning

Tidningen Folket i bild Kulturfront från 1972.

Reportage: Tidningen har besökt Lidköping och Lidköpings bryggeri för att skildra tillvaron på arbetsplatsen. På bild: Tage Fransson som har arbetat i bryggeriet i 41 år. Bilder på hans kolleger. Det är många erfarna gubbar på bryggeriet som sliter och nu berättar de hur det är att vara bryggeriarbetare i Lidköping nu i början på 1970-talet.

Reportage: Tidningen har också besökt ett bryggeri i Tingsryd. Nu är gubbarna där oroliga eftersom bryggeriet precis har blivit uppköpt av Pripps. Arbetarna misstänker att Pripps kommer att lägga ned bryggeriet.

Reportage: Jan Guillou har gjort ett reportage om zigenare, eller romer som vi säger idag. Katarina Taikon intervjuas. Vi ser bilder på romer i Sverige och deras traditionella levnadssätt, mitt i det moderna svenska folkhemmet. Jan Guillou skriver också om hur polisen skickas för att hantera "zigeneriet".

Reportage: Roger Andreasson och Östen Lundberg är medlemmar i Vänsterpartiet Kommunisterna. De är också varvsarbetare på Arendal i Göteborg. Nu skriver de att de tänker fortsätta att göra uppror mot överheten, även om de har gett efter på ett antal punkter. KFML(R) lovar fler strejker och så kommer det nog att bli!

Reportage: Tidningen har besökt Skede, en liten ort någon mil utanför Vetlanda. Här anordnas nämligen mästerskap i dragkamp. Skede växer just nu och det håller på att bli en förort till Vetlanda, skriver tidningen.

Artikel: Lennart Helmbold är blivande lärare. Hon går på Lärarhögskolan i Stockholm. Nu skriver han om de nya förslagen till betyg i skolan, förslag som han tycker är mycket dåliga.

Artikel: Greta Hofsten skriver om biskoparnas motvilja till att be för de politiska fångarna i Brasilien.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektnr 629780458

Visningar 140

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 21 1972 Lidköping, Tingsryd, Lennart Helmbold, Greta Hofsten, romer

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?