Beskrivning

Veckotidningen Vårt hem från 1941.

Omslaget: Prinsessan Birgitta som fyller 4 år!

Bildreportage: En åttondel av Finlands barn förlorade genom kriget sina hem. Deras hälsa fick i många fall allvarliga törnar. Nu försöker Finland bygga upp samhället igen. På bilderna ser vi bl a ett trähus skänkt av Sverige. Sverige har skänkt 1 700 sådana hus. På en annan bild ser vi hur före detta invånare i Viborg, sömmerskor arbetar i en arbetsstuga i Tavastland. Många kvinnor har tvingats börja arbeta på byggarbetsplatser eftersom männen är inkallade.

Reportage: Omåttligt populäre Edvard Persson har börjat filma igen. Tidningen åkte ut till Europafilms ateljéer i Sundbyberg där ett skånskt slott har byggts upp för interiörerna i den kommande filmen "En sjöman till häst”. Tidningen följer med bakom kulisserna. Utöver Edvard Persson ser vi även Elly Christiansen och Karl-Arne Holmsten samt Elvin Ottoson.

Reportage: Herbert Morrison är överborgmästare i London och imperiets inrikesminister. Han är ett organisationsgeni som hinner med allt, till och med sin hobby: dans. Nu porträtteras Herbert Morrison stort i tidningen. Det är en svår tid för London just nu.

Serie: Kronblom av Elov Persson.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 611472649

Visningar 146

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Vårt hem 3 1941 Finland, Edvard Persson, Herbert Morrison, Elvin Ottoson

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?