Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1961.

Omslaget: Skådespelaren Gunnel Broström tillsammans med sina barn, Eva Olivercrona och Hans Olivercrona.

Artikel: I artikeln inuti tidningen får vi möta Gunnel Broströms övriga barn: Michael Olivercrona. Snart flyger lilla Michael Olivercrona ensam till Chicago för att fira jul där tillsammans med sin amerikanska farmor. Gunnel Broström är gift med Gustaf Olivercrona, de bor i Danderyd och de har det gott ställt, säger Gunnel Broström.

Reportage: Idun besöker ön Tjockö i Stockholms skärgård. Här bor konstnären Carl Nyström Stoopendaal. Man träffar honom. Beskrivningar av tillvaron på Tjockö nu, när julen 1961 närmar sig. På bild ser vi även hustrun Greta Stoopendaal.

Reportage: Tidningen hälsar på hemma hos Folke Olhagen och hans fru Gun Olhagen. Gun Olhagen är hallåa på TV. Så ser det ut hemma hos tv-journalisten Folke Olhagen och så har de det i familjen.

Reportage: Ulf Anzelius är värnpliktig vid Roslagens Flygkår i Hägernäs. Nu träffar Idun honom och skildrar hans vardag. Ulf Anzelius berättar också om hur det är att försöka förklara det här med militärtjänsten för en flicka.

Reportage: Sten Sjöblom är stadsfogde. Han har sitt arbetsrum vid Drottninggatan i Helsingborg. Idun reser dit för att intervjua honom där.

Reportage: Hela redaktionen på Idun presenterar sig. Bild på Esseltehuset i Stockholm där man har sina lokaler. På bild ser vi bl a: Kristina Ahlmark-Michanek, Olle Norell, Arthur Elgstrand, Ingrid Malmén, Sören Bendrik, Kitty Puggaard, Uno Florén, Gustrid Hellberg, Ingrid Olinder, Astrid Axell, Leif Kronlund, Eva Hökerberg och Anna-Lisa Callius. Så ser det ut i lokalerna och så går det till när man gör en veckotidning.

Reportage: Nobelpristagaren Albert Lutuli från Sydafrika är sydafrikanernas sista hopp. Han är medlem i ANC och kämpar mot Apartheid. På flygplanet från Johannesburg till London tvingades fredspristagaren sitta i en speciell sektion av flygplanet för färgade. Först när han bytte plan från London till Stockholm fick han sitta bland vita.

Reportage: Så minns vi Dag Hammarskjöld. Vem var han, som privatperson? De som intervjuas om Hammarskjöld är: Ulla Lindström, Erik Hagberg, Torsten Bengtson, Brita Elmén och Per Lind.

Reportage: Nobelffesten 1961. Så var den! Många bilder.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 601058591

Visningar 541

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 52 1961 Tjockö, Folke Olhagen, Gunnel Broström, Carl Stoopendaal, Anzelius

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

386 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?