Beskrivning

Tidningen Se från 1943.

Omslaget: Titti Dupont.

Reportage: SE har besökt hamnen i Vaxholm och tagit bilder där. Vi ser livet och rörelsen i denna hamn. På bild: Kapten Sixten Rosenblad. Styrman Olle Sundell. Sture Lagerwall. Eldare Sven Lindén. Harriet Wåhlstedt.

Reportage: I Norrberg vid en badplats har se träffat några operettflickor. Bild på: Ewa Lilienberg, Clary Aspling, Titti Dupont. Bild även på Bojan Rosenquist. Medan man var i Norberg passade man också på att besöka folkparken där, Kärrgruveparken. Stort bildreportage därifrån.

Reportage: SE har träffat enäggstvillingarna professor Gaston Backman och professor Louis Backman. Louis Backman är farmakolog i Uppsala och Gaston Backman är anatom i Lund. Det är svårt att säga vem som är vem!

Reportage: Gudrun Brost (mor till Johannes Brost) presenteras som "en flicka med sex" i tidningen. Iförd bikini gör hon olika poser på stranden i Mellbystrand. Hon har hyrt en stuga där i sommar.

Reportage: SE har träffat Alfred Österlund. Han är en originell person, ungkarl, röker aldrig och han har gjort sig förmögen på lådor. Tidningen träffar honom i ett stall hemma i Malmö. Han är nämligen hippolog också. På bilderna ser vi också vänner och kolleger: tränare George Killick. Gösta Pålsson som är jockey m fl.

Reportage: Gustav Ågren från Broddbo utanför Sala är på en stor bild i tidningen och han hyllas som en hjälte. Han hittade en penninglott med en vinst på 100 000 kronor, men i stället för att inkassera pengarna själv lade han stor möda på att hitta den rättmätige ägaren! Gustav Ågren är handlare i Broddbo. På ytterligare bilder ser vi honom i butiken samt tillsammans med sitt lilla barn och hustrun.

Reportage: 12-åriga flickan Karin Olander blev klöst av ett odjur på stranden i Ystad. Nu visar hon upp sitt sår i tidningen. Föräldrarna är också på bild. Fadern heter Edvard Olander och han är glasmästare. Mor heter Tea Olander.

Reportage: Epoken Benito Mussolini är över. Italien kan nu se tillbaka på hans fascism, skriver tidningens chefredaktör Carl Adam Nycop. Han var själv på plats när Mussolini höll ett tal från en balkong i Rom en gång.

Bildreportage: Striderna på Sicilien är början till slutet, skriver SE. Tidningen publicerar de senaste bilderna från dramat.

Bild: Helsidesbild på Birgitta Arman, skådespelare.

Bild: Stor bild på Göta Theding samt Margareta Adamsson. Båda kommer från Östersund och de är båda vackra, skriver tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 630716166

Visningar 89

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 31 1943 Vaxholm, Norberg, Gaston Backman, Karin Olander,, Göta Theding, Brost

Pris

139 kr
Annonsen är avslutad

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

361 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?